Loting WDF World Cup 2017 in Kobe (Japan) bekend.

Van 3 tm 7 oktober 2017 word in het Japanse Kobe de World cup gespeeld van de WDF. Nederland zal dan een gooi gaan doen naar die felbegeerde wereld titel in verschillende categorie. Zowel bij de heren, dames, en de jeugd zal er op top niveau gestreden gaan worden.  

De Nederlandse selevctie is al enkele maanden bekend en de spelers kunnen dan ook niet wachten om te mogen gaan beginnen in het zeer verre Aziatisch Japan. De nederlandse selectie ziet er als volgt uit.

Team:
Richard Veenstra (FDB), Wesley Harms (DONHN), Chris Landman (SDC) en Willem Mandigers (KDO) zullen het Nederlands herenteam vertegenwoordigen tijdens de WDF World Cup 2017 in Japan. Aileen de Graaf (DBMN), Sharon Prins (DSWN), Anca Zijlstra (KDO) en Vanessa Zuidema (DONHN) zijn het ijzersterke dames kwartet dat afgevaardigd zal worden. Het team wordt compleet gemaakt met Wessel Nijman (DVK), Justin van Tergouw (DBMN), Lerena Rietbergen (DONHN) en Layla Brussel (DBA) die uitkomen namens de jeugd. Dit is de uitkomst na een uitgebreide selectieprocedure binnen de Technische Staf van de NDB. Natuurlijk zullen ook herenbondscoach John Lokken, damesbondscoach Karin ten Kate en jeugdbondscoach Dick Bontekoe meereizen naar Kobe in Japan.

Opvallend:
Opvallend is het ontbreken van bekende landen zoals o.a. Engeland (titelverdediger dames en heren), Schotland en Wales. De algemene reden voor afwezigheid is een budget kwestie voor de lange reis naar Japan.

 

World Cup – Men

World Cup – Women

World Cup – Youth

Singles

Mens Singles KO & Finals Womens Singles KO & Finals Boys Singles RR & Finals
Girls Singles RR & Finals

Pairs

Mens Pairs KO & Finals Womens Singles KO & Finals Boys Pairs RR & Finals
Girls Pairs RR & Finals

Team / Mixed Pairs

Mens Team
RR 1-4 RR 5-8 & Finals
Womens Team
RR 1-4 RR 5-8 & Finals
Mixed Pairs
RR 1-4 RR 5-8 & Finals

Teams & Points

Mens Teams & Points Womens Teams & Points Youth Teams & Points