World Grand Prix : Suljovic moeizaam langs Ian White

Mensur Suljovic (85.89) – Ian White (85.34)  2-1
De 5e partij van de avond was die tussen Suljovic en Ian White. Mensur Suljovic die in een bloedvorm verkeerd en die de laatste weken 2 grote toernooien op zijn naam wist te schreef waaronder de Champions League of Darts en de Player Championship 20 kwam er in de eerste set tegen Ian White niet aan te pas.

Suljovic moest lijdzaam toe zien hoe Ian White simpel de eerste set met 3-1 naar zich toe trok. White wist in de openings leg van de wedstrijd meteen een finish te noteren van 160 via triple 20 Triple 20 en D20. ook leg 2 ging vrij simpel met een finisg van 84 Triple 20 12 D6 naar White toe. Suljovic kwam via D16 op een 1-2 achterstand en moest toezien hoe leg 3 ook naar White ging.

Suljovic wist wat hem te doen stond in set 2 en dat was orde op zaken stellen, en dat deed hij ook want Mensur wist via D10 op 1-0 te komen. ook leg 2 in set 2 ging naar de Oostenrijker die dat deed met een finish van 94 en zijn welbekende D14  (Bullseye, 16, D14). in de 3e leg was het Ian White die er weer 2-1 van maakte. Suljovic bleef maar zoeken naar zijn vorm van de laatste weken want hij moest wederom lijdzaam toezien hoe White ook leg 4 won. Mede doorr dat White 5 darts nodig heeft om een dubbel te raken, is het toch Suljovic die de 2e set wint met 3-2.

Met veel bewegingen van wanhoop begon Suljovic aan de 3e set, en wist de openings leg in de beslissende set te winnen 1-0. Het is die zelfde Suljovic die ook de 2e leg wist te winnen en zich terug vecht in de wedstrijd al is dat ook mede te danken aan het vertoonde spel van Ian White die het verzuimt om af te maken. Ian White was het helemaal kwijt en zag Suljovic ook leg 3 winnen en zo de wedstrijd beslissen. Het was een wedstrijd om heel snel te vergeten voor beide heren.

Alle overige uitslagen kunt u hieronder vinden.

Benito van de Pas 2-1 Cristo Reyes
Mervyn King 2-0 Ronny Huybrechts
Steve West 2-0 James Wade
Simon Whitlock 2-1 Christian Kist
Mensur Suljovic 2-1 Ian White
Michael Smith 1-2 Gerwyn Price
Mark Webster 0-2 Richard North
Peter Wright 2-1 Stephen Bunting

Foto: Patrick Krekels Fotografie