John Henderson walst over Alan Norris

De succes reeks van de Schot John Henderson duurt nog even voort.  In vier sets walste de reus uit Schotland over Alan ‘Chuck’ Norris die vanavond niet gelukkig was op het bord.

De Schot John Henderson, de Highlander die afgelopen zondag nog Michael van Gerwen versloeg had geen gelukkige start tegen tegenstander Alan Norris. Direct al in de eerste leg wordt Henderson gebroken en met de darts maakt Norris dan met 1 dart op dubbel 18 2-0.

Henderson weet dan wel zijn eigen leg te houden voor 3-1 maar mist vervolgens in leg vier de kans om terug te breken ( krijgt 52 niet uit ) en dan heeft Norris 2 darts nodig om dubbel 18 te vinden voor 1-3 en een 0-1 set stand. Gemiddelden op dat moment Henderson 80.22 – Norris 83.56

In de tweede set die Norris begint wordt hij direct gebroken door Henderson die met behoudt van zijn eigen leg 2-0 maakt . Het wordt zelfs 3-0 en zo komen de heren weer op gelijke hoogte, 1-1 in sets

In de derde set wordt het met de darts 1-0 voor Henderson en met een 124 finish ( zie filmpje ) breekt hij Norris voor 2-0. Norris knokt zich in deze set terug naar 2-2 en mist dan tops voor de break en setwinst die toch weer naar Henderson gaat.

Het is niet de avond voor Norris die zich stuk gooit in leg 1. Hij moet 16 uitgooien maar raakt de dubbel 16 en moet dan toekijken hoe hij opnieuw wordt gebroken. Leg twee heeft wat voeten in de aarde voor Henderson die heel wat darts nodig heeft om 60 uit te krijgen maar met de ruime voorsprong die er op dat moment was werd dat geen probleem en wordt het 2-0 in die set.

De partij pakt Henderson met een break op tops. een 3-0 set winst en een 3-1 eindstand dus een plek in de kwartfinale

https://twitter.com/OfficialPDC/status/915314636844539904