Raymond van Barneveld solide naar de kwartfinale

De laatste partij van de avond met een optreden van de eerste van de twee nog overgebleven Nederlanders in de race voor de titel van het Unibet World Grand Prix toernooi. Vanavond de beurt aan Raymond van Barneveld die op indrukwekkende wijze Kyle Anderson klopte in de eerste ronde. Maar ook zijn tegenstander, Steve Beaton speelde een zeer sterke eerste ronde.

Beaton klopte Rob Cross een speler die toch was getipt voor een eind verder in het toernooi te komen.

Raymond begint de partij en wordt gebroken door Beaton die vervolgens 3 darts mist voor 2-0 en Raymond terug breekt voor 1-1. Het spel van Raymond oogt weer goed en relaxed en met de darts wordt het 2-1 en breekt in leg vier Beaton met 1 dart op dubbel 10 ( zie filmpje )

In de tweede set na de break mist van Barneveld een breek kans en maakt Beaton met de darts 0-1. De volgende twee legs gaan met de darts en komt Beaton 1-2 voor.  Raymond weet in leg vier ook zijn leg te houden en breekt dan Beaton in de vijfde leg. Beaton miste tops voor de set die nu met 302 naar Raymond gaat.

In de derde set mist Beaton diverse kansen voor de leg en komt 2-0 achter. In de derde leg pakt Beaton dan tegen de darts in een leg ziet dan met nog 8 punten op de teller een 80 finish uitgaan voor een 3-1 set stand en 3-0 eindstand voor Raymond van Barneveld

Gemiddelden Raymond 84.95  – Steve  78.79

Raymond van Barneveld pakt de eerste set met dubbel 5

Foto © Lawrence Lustig – PDC 2017