Nederlands dames team bereikt in Kobe finale teamtoernooi

Het Nederlandse dames team heeft in Kobe Japan de finale bereikt van het teamtoernooi. Het toernooi dat vandaag gespeeld werd begon met een poulefase met 8 groepen en de beste twee van iedere poule plaatste zich voor het play off toernooi naar de finale. Het team met Aileen de Graaf, Sharon Prins, Anca Zijlstra en Vanessa Zuidema zat in groep 6 met Tsjechiƫ, Zwitserland en India.

In de hele groepsfase verloren de dames slechts 4 legs, Zwisterland wist 1 leg van de dames af te snoepen, India kreeg een ‘white wash’ alleen de Tsjechische dames pakten er 3. Nederland werd dus overduidelijk eerste in de groep en kwam bij de laatste 16 uit tegen het team van Amerika die voor een spannende wedstrijd zorgde.

Pas in de slotfase konden de dames het verschil maken en uitlopen naar 9-7. In de kwartfinale speelden ze tegen Rusland met onder meer Anastasia Dobromyslova en ook hier werd het verschil in de slotfase gemaakt (9-7)

Het dames team van gastland Japan waren de tegenstanders in de halve finale. En als of de Nederlandse dames er patent op hebben ook deze wedstrijd eindigde in 9-7 in het voordeel van Nederland dat nu in de finale uitkomt tegen Zweden met onder andere Vicky Pruim in het team.

De herenfinale wordt gespeel door Amerika en Australiƫ. De Amerikanen klopten in de halve finale Zwitserland en de Noren, het team dat Nederland klopte, verloren van Australiƫ

Meer informatie over de World Cup vind je op de website van de WDF

 

Foto met dank aan de Nederlandse Darts Bond