Mandigers en dameskoppel Zijlstra/Zuidema grijpen naast finale in Kobe

Geen Nederlandse deelnemers in de finale van het herensingle of dameskoppel toernooi in Kobe Japan. In het zicht van de haven verloren de overgebleven Nederlandse kanshebbers hun partij. 

Van de vier Nederlandse heren die aan het single toernooi begonnen werd Willem Mandigers uiteindelijk de meest succesvolle. Chris Landman op sheet 1 verloor de sheetfinale ( kwartfinale ) van Canadees Jeff Smith. Willem Mandigers speelde vanaf sheet 2 en werd sheet winnaar door de sheetfinale met 5-2 te winnen van Michael Unterbuchner uit Duitsland. Na die partij trof Willem in de halve finale Canadees Jeff Smith die met 6-1 even te sterk bleek voor Willem.

Wesley Harms was ingedeeld op sheet 3 en verloor bij de laatste 32 van de Duitser Ricardo Pietreczko. Richard Veenstra op sheet 4 kende wel een heel ongelukkig toernooi want hij overleefde de eerste ronde niet. In de zevende en laatste leg moest hij de eer aan de Australiër Raymond Smith laten die later de finale bereikte en daarin uitkomt tegen Jeff Smith.

Overzicht van alle heren single wedstrijden

Aileen de Graaf en Sharon Prins, op papier getipt als de grote winnaars van het koppeltoernooi, moesten ook vroegtijdig afscheid nemen. In de partij voor een plek in de kwartfinale verloren de Nederlandse dames met 4-3 van het Belgische koppel Patricia de Peuter en Carine Dessein.

De enige over gebleven troef in dit toernooi Anca Zijlstra en Vanessa Zuidema deden het beter. Zij bereikten de halve finale van het damestoernooi. Maar daar eindigde ook voor dit koppel het toernooi want de Ierse Caroline Breen en Robyn Byrne klopten onze laatste troef in de negende beslissende leg van deze partij.

Overzicht van alle dameskoppel wedstrijden