Nederlandse dames Wereldkampioen Team event, en overall wereldkampioen.

De Nederlandse dames Anca Zijlstra (Heerlen), Vanessa Zuidema (Wieringerwerf), Aileen de Graaf (Spakenburg) en Sharon Prins (Zoetermeer) zijn overall wereldkampioen geworden. Een geweldige prestatie van het viertal van bondscoach Karin ten Kate. Om deze titel te behalen moesten zij de teamfinale winnen van Zweden. Het werd een spannende strijd waarin Nederland halverwege de finale het initiatief verloor. Bij een stand van 6-4 voor Zweden werden de dames wakker geschud en pakten vervolgens 5 legs op rij. Anca Zijlstra gooide de winnende pijl erin en bracht de eindstand op 9-6.

Dat het viertal een unieke prestatie heeft geleverd blijkt uit het feit dat het Nederland slechts één keer is gelukt om de overall wereldtitel te winnen bij de dames. In 2001 wisten Francis Hoenselaar en Mieke de Boer in Maleisië te winnen. Destijds bestond een damesteam uit twee dames.

Het Nederlandse team zal zondag om 17:30 uur aankomen op schiphol. Natuurlijk bent u van harte welkom om het team te komen toejuichen! 

Wij feliciteren het gehele Nederlandse team met alle mooie resultaten

Bron: NDB Darts