Na Peter Wright wacht een nieuwe zware opgave voor Super Chin

De kwartfinales van de World Series of Darts Finals zijn gespeeld met aan het eind van de middag de toch wel sublieme overwinning van Daryl Gurney op Peter Wright.

Super Chin, Daryl Gurney, had twee tegenstanders, Peter Wright en alle Schotten in de zaal in Glasgow. Maar Gurney bleef stoïcijns kalm ondank dat hij een 5-0 voorsprong al snel na de eerste pauze zal slinken naar 6-4 bij de tweede pauze.

Deze instelling was in zijn voordeel en bezorgde hem dan ook een welverdiende 10-7 overwinning en kan zich voorbereiden op een pittige halve finale tegen Michael van Gerwen.

In de eerste wedstrijd tussen James Wade en Dimitri Van den Bergh werd het gezegde de eerste klap is een daalder waard teniet gedaan. De jonge Belg nam brutaal een 3-0 voorsprong maar moest uiteindelijk de eer aan routinier James Wade laten die met 10-6 de match won.

De als eerste geplaatste Gary Anderson keek in het begin van de match tegen Gerwyn Price tegen een achterstand aan en ging de eerste pauze in met 4-1 achter. Bij de tweede break was dit recht gezet, 5-5 en na 6-6 kon Gary het verschil maken door 8-6 voor te komen met een 10-8 eindresultaat voor een plek in de halve finale.

In de derde partij van de middag tussen Rob Cross en Michael van Gerwen beet Cross opnieuw in het stof. Cross die al diverse keren heeft laten weten vroeg of laat MvG de baas te zijn moest in de vijfde leg een break incasseren en vanaf dat moment kon hij niest anders dan achter Michael aan lopen.

Van 3-2 bij de eerste pauze werd het 6-4 bij de tweede break en na die tweede break won Michael 4 legs op rij voor de winst en een plek in de halve finale.

Uitslagen:

 

   Laatste 8        
Pos Speler 1   Speler 2   score
1 Gary Anderson (1) Gerwyn Price (8) 10 8
2 James Wade (5) Dimitri Van den Bergh 10 6
3 Michael van Gerwen (2) Rob Cross 10 4
4 Daryl Gurney (6) Peter Wright (3) 10 7
 Halve finale        
Pos Speler 1   Speler 2   score
1 Gary Anderson (1) James Wade (5)
2 Michael van Gerwen (2) Daryl Gurney (6)
 Finale        
Pos Speler 1   Speler 2    score
1