GSoD: Berry van Peer vecht zich met darteritus naar de laatste 16. Peter Wright door het oog van de naald.

Vanavond stond alweer dag 3 van de Grand Slam of Darts in Wolverhampton op het programma, zagen we afgelopen weekend nog een middag en avond sessie. Krijgen we vanaf vandaag alleen nog elke dag een avond sessie. 

Berry van Peer heeft zich knap weten te plaatsen voor de laatste 16 van de Grand Slam of Darts. Van peer die het gehele toernooi kampt met darteritus leek in het begin van zijn 3e partij tegen Cameron Menzies nergens last van te hebben hij begon uitstekend. Maar in de 7e leg ging het toch weer helemaal mis met van Peer. Maar met veel vechtlust en mentaliteit vecht hij zich toch zeer knap naar een overwinning. Mede door deze overwinning zien we Berry van Peer terug bij de laatste 16.

Gary Anderson (104.73) – Simon Whitlock (96.43)  5-2
De eerste partij van de avond was die tussen de Flying Scotman Gary Anderson en The Wizzard Simon Whitlock. De Australiërs die nog geen wedstrijd gewonnen heeft op deze editie van de Grand Slam of Darts en zou dat ook niet gaan meemaken. Want ook tegen Gary Anderson moet hij een groot verlies incasseren het word maar liefst 5-2 in het voordeel van Gary Anderson.

Berry van Peer (81.19) – Cameron Menzies (81.52)  5-4
Dan de 2e wedstrijd van de avond een wedstrijd waar velen benieuwd naar waren, want zou Berry van Peer zijn darteritus onder controle krijgen of moest hij wederom een lijdensweg ondergaan dat was de vraag wat de meesten mensen in de zaal toch wel bezig hield. En het antwoord kwam al heel snel. Berry leek het onder controle te hebben want hij breekt Menzies meteen en kwam zo op een 1-0 voorsprong. Menzies wist vervolgens in de 2e leg weer terug te breken 1-1. De volgende 2 legs gaan op en neer naar beide mannen zo dat we een 2-2 tussenstand kregen.

Berry van Peer is weer helemaal de oude want hij laat duidelijk beter spel zien dan afgelopen dagen. Berry pakt ook leg 5 en 6 en komt zo op een 4-2 voorsprong, daardoor was hij nog meer 1 leg verwijderd van een 2e zege dit toernooi. Maar Cameron Menzies dacht daar even heel anders over en pakte leg 7 en 8 en kwam zo op een 4-4. Barry leek de spanning wederom niet aan te kunnen want in de 7e leg gaat het weer volkomen mis en krijgt zijn darteritus de overhand. Maar van Peer weet zich knap met veel mentaliteit alsnog langs Menzies te gooien en de wedstrijd te winnen met 5-4

Corey Cadby (97.49) – Glen Durrant (96.80)  5-4
Durrant die de eerste 2 wedstrijden tijdens de Grand Slam of Darts wist te winnen, moest tegen Corey Cadby in het stof bijten. Durrant de wereld kampioen van de BDO wist niet te winnen en moest uiteindelijk met een 5-4 verlies van het podium af stappen. Durrant die nog wel terug kwam van een 2-4 achterstand naar een 4-4, kon in de laatste leg niet voorkomen dat Cadby alsnog de winst pakte dus.

Peter Wright (98.68) – Alan Norris (92.50) 5-4
Peter Wright kroop vanavond letterlijk door het oog van de naald, hij moets toezien hoe Alen Norris hem tot het uiterste dreef. Die zelfde Norris kon zich plaatsen voor de laatste 16 maar miste tops voor de match. Peter Wright maakte er dankbaar gebruik van en wist vervolgens de wedstrijd alsnog te winnen met 5-4. Zo zie we de nummer 2 van de wereld later deze week terug.