Darren Webster met 3 punten verschil naar laatste 16

In het eerste gedeelte van de laatste poulefase wedstrijden kwam in poule D een 9 darts shoot out uit de bus tussen Darren Webster en Mark Webster. Na de vier nog resterende wedstrijden zou aan het eind van de avond deze shoot out plaats vinden.

Ook belangrijk waren de ontwikkelingen in groep C met Taylor die nog niet helemaal zeker was van een plek bij de laatste 16 en ook in groep B met Raymond van Barneveld kon er nog het nodige gebeuren. Maar voor deze spelers liep het goed af, hieronder korte verslagen van de laatste 4 partijen en de shoot out.

Robbie Green – Peter Machin   3 – 5  groep C

Het wordt duimen draaien voor Robbie Green die er niet in slaagde om van Australiër Peter Machin te winnen. Robbie Green wordt al in de eerste leg  gebroken , breekt dan terug maar komt dan in het gevecht om  de eerste dubbel in leg 3  opnieuw op achterstand.

Ook leg 4 gaat toch weer tegen de darts in  en met de darts verzilvert Green dan zijn breek voor een 3-2 voorsprong.

Machin komt echter terug naar 3-3 en breekt Green dan in leg 7 voor 3-4 en na twee gemiste match darts ziet Machin de tweede dart in de volgende beurt doel treffen voor een 3-5 eindstand.

Green is nu afhankelijk van wat James Wade doet tegen Phil Taylor in de volgende partij.

Phil Taylor  – James Wade  3 – 5  Groep C

James Wade door naar de laatste 16 dankzij de 3-5 overwinning op Phil Taylor. De eerste leg ging nog met de darts naar Taylor maar na de 1-1 breekt Wade the Power in leg 3 voor 1-2.

Taylor weet nog terug te breken in leg vier voor 2-2, mist dan in leg 5 eerst 155 op dubbel 19 en later 3 pijlen voor 19 uit en maakt Wade 2-3. Hij weet die breek te houden en loopt uit naar 2-4.

Taylor houdt dan nog zijn eigen leg in leg 7 maar in leg 8, sterk gespeeld door Wade wordt het 3-5 en is Green de gebeten hond in deze groep.

Gerwyn Price – Jamie Hughes  1 – 5  Groep B

Jamie Hughes heeft in deze partij niets meer te winnen of verliezen de tweede ronde zal hij ook met winst niet meer bereiken.  Maar afscheid nemen met een overwinning is mooi meegnomen en daarom stond Hughes scherp aan the oche en liep na een 1-1 stand weg van Gerwyn Price die niet in de wedstrijd zat.

Door de 5-1 nederlaag is Gerwyn Price, the Iceman uitgespeeld op de GSoD en dat komt dan wel ijskoud op je dak.

Raymond van Barneveld  – Steve Lennon  5 – 2 Groep B

De strijd om de eerste plaats in de groep want ook Steve Lennon kan bij winst de koppositir over nemen en zo bij de laatste 16 Michael van Gerwen te ontlopen.  De winaar speelt dan tegen de tweede uit groep A en dat is Rob Cross.

Ondanks de 180 opening van Raymond loopt het een paar legs stroef en weet Steve Lennon steeds weer gelijk te komen naar 2-2. Lennon kon zelfs in leg 3 een break forceren maar slaagde daar niet in

Maar na leg vier vindt Raymond zijn ritme gooit eerst 160 uit voor 3-2 en als Lennon dan 116 niet uitkrijgt wordt het 4-2 en met de darts 5-2.

Nine darts shoot out tussen Darren Webster en Mark Webster

Mark Webster mag de shoot out beginnen en doet dat met een 140. Darren antwoord met 100. In de tweede beurt 58 voor Mark en 121 voor Darren. Laatste beurt 100 voor Mark en 80 voor Darren die zich met 3 punten verschil plaatst voor de volgende ronde.

Foto © Lawrence Lustig _ PDC 2017