GSoD: terugblik op groepsfase en vooruitblik op laatste 16 met Glen Durrant als enige BDO speler.

De laatste 16 van de  GRAND SLAM OF DARTS 2017 zijn bekend. na al het oule geweld van de afgelopen 4 dagen beginnen we vandaag aan de laatste 16 van de editie van 2017.

Groep A
De grootte favoriet Michael van Gerwen kende in zijn poule fase weinig problemen, alleen Rob Cross gaf de nummer 1 van de wereld tegenstand verder was er niemand die het van Gerwen echt moeilijk maakte. Verder in Groep A ging ook Rob Cross door naar de laatste 16 hij verloor dus alleen van Michael van Gerwen verder won hij al zijn wedstrijden vrij eenvoudig.

Groep B
In Groep B was het Raymond van Barneveld die er met de volle winst ervandoor ging. Raymond kende alleen tegen Gerwyn Price moeilijkheden hij kwam met 2-4 achter maar wist uiteindelijk alsnog de wedstrijd naar zich toe te trekken door 3 legs oprij te winnen en zo de volle buit te pakken. Maar de grootte verassing in poule B kwam toch wel op naam van Steve Lennon hij wist zich eveneens te plaatsen voor de laatste 16 en hield Gerwyn Price achter zich en dat mogen we toch wel een verassing noemen.

Groep C
Phil Taylor, James wade, Robbie Green, en Peter Machin moesten het onderling gaan uitmaken wie de sterkste waren in groep c. Robbie Green die Zaterdag een hele sterke start had tegen James Wade 5-1, zakte naarmate het toernooi vorderde toch wel een beetje door het ijs. Tegen Phil Taylor kreeg Green matchdarts maar kon het op de een of andere manier toch niet afmaken waardoor hij met 4-5 verloor. ook zijn 3e wedstrijd ging verloren ditmaal was Peter Machin te sterk 3-5.

Phil Taylor deed wat van hem toch wel verwacht werd hij won 2 van zijn 3 partijen en dat was genoeg voor plek 1 in groep C Nummer 2 in deze groep werd James Wade die zijn eerste partij dus dik verloor van Green 1-5, maar zich daarna toch knap herstelde. Want winst tegen Peter Machin 5-1 en winst op The Power 5-3 brachte Wade ook naar de laatste 16.

Groep D
In deze groep moest er uiteindelijk een shoot out aan te pas komen wie zich samen met Daryl Gurney zou plaatsen Voor de laatste 16. Mark en Darren Webster waren de matadoren de via een 9 darts shoot out het onderling moesten gaan uitmaken wie als 2e in groep D zou worden. Het was Mark Webster die de shoot out mocht beginnen en deed dat met een 140. Darren antwoord met 100. In de tweede beurt 58 voor Mark en 121 voor Darren. Laatste beurt 100 voor Mark en 80 voor Darren die zich met 3 punten verschil plaatst voor de volgende ronde.

Nummer 1 in deze groep werd Dary Gurney die weinig problemen kende, Gurney wist al zijn wedstrijden te winnen. Daryl Gurney – Danny Noppert 5-1, Daryl Gurney – Mark Webster 5-3, Daryl Gurney – Darren Webster 5-1.

Groep E
Dit was op voorhand toch wel 100% de groep des doods. met de wered kampioen van de BDO Glen Durrant, Peter Wright, Alan Norris en jeugd wereld kampioen Corey Cadby.  Glen Durrant en Peter Wright waren vervolgens de gelukkige in deze groep beide plaatste zich voor de laatste 16. Door de plaatsing van Glen Durrant is hij dan ook de enige BDO speler van de 8 spelers die mee deden die zich plaatste voor de laatste 16.

Groep F
Stephen Bunting en Dave Chisnall waren de gelukige in deze groep. Buntng won al zijn 3 partijen en plaatste zich na lange tijd weer eens voor de laatste 16 van een groot televisie tornooi. Dave Chisnall plaatste zich met 1 leg verschil ten opzichte van Jeffrey de Zwaan ook voor de 2e ronde.

Groep G
Deze groep was op Papier een zeer interessante groep met Mensur Suljovic, Michael Smith, James Wilson, en BDO speler Mark Mc-Geeney. Die laatst genoemde zou zeker niet kansloos zijn op papier, maar zoals zo vaak is papier zeer geduldig. Mc-Geeney was in zijn 3 wedstrijden niet kansloos al doen de uitslagen 2-5, 2-5, 4,5 anders denken, maar Mc-Geeney kon om de een of andere reden niet de druk aan en miste op cruciale momenten te veel dubbels.

Mensur Suljovic de man in vorm de laatste maanden wist al zijn wedstrijden te winnen al ging het wel allemaal zeer moeizaam 5-2 tegen Mc-Geeney 5-4 tegen Smith en ook 5-4 tegen James Wilson brachten hem toch naar de laatste 16. Michael Smith ging met 2 winst partijen met Suljovic mee naar de 2e ronde.

Groep H
Berry van Peer is de grootte sensatie momenteel van deze editie van de Grand Slam of Darts dat mogen we toch wel zeggen. Over Berry is de laatste dagen al heel veel geschreven en ook wij kunnen er helaas niet omheen. van Peer werd namelijk getroffen door iets waar elke darts speler bang voor is namelijk darteritus. Miljoenen televisie kijkers waren getuigen hoe onze landgenoot zich knap naar de laatste 16 worstelde ondanks de zware darteritus die hem compleet deed verstijven werd hij knap 2e voor Cameron Menzies en de zwaar teleurstelde Simon Whitlock.

Nummer 1 van deze groep werd overduidelijk en op voorhand ook wel verwacht Gary Anderson die weinig moete kende in zijn partijen. Gary Anderson –  Cameron Menzies 5-3, Gary Anderson – Berry van Peer 5-1, Gary Anderson – Simon Whitlock 5-2.

Daarmee zijn alle namen bekend en kunnen we ons gaan opmaken voor de knock out fase van de Grand Slam of Darts 2017. Vanaf 20:00 uur Nederlandse zal er in de Civic Hall, Wolverhampton afgetrapt gaan worden met onderstaande wedstrijden.

Glen Durrant – Dave Chisnall
Stephen Bunting – Peter Wright
Mensur Suljovic – Berry van Peer
Gary Anderson – Michael Smith

Normaal doet de verslaggever van deze website geen voorspellingen maar voor deze keer maakt hij een uitzondering, en dus zegt hij dat Glen Durrant, Peter Wright, Berry van Peer en Gary Anderson vanavond als winnaar van het podium zullen afstappen, wie denkt u?

Hieronder kunt u het Toernooi bracket inzien.

 Laatste 16 GRAND SLAM OF DARTS 2017
Pos  Player Player    score
1 Michael van Gerwen Steve Lennon
2 Raymond van Barneveld Rob Cross
3 Phil Taylor Darren Webster
4 Daryl Gurney James Wade
5 Glen Durrant Dave Chisnall
6 Stephen Bunting Peter Wright
7 Mensur Suljovic Berry van Peer
8 Gary Anderson Michael Smith
 Laatste 8 GRAND SLAM OF DARTS 2017
Pos  Player Player    score
1
2
3
4
 Halve finale GRAND SLAM OF DARTS 2017
Pos  Player Player    score
1
2
 Finale GRAND SLAM OF DARTS 2017
Pos  Player Player    score
1

Foto: Patrick Krekels Fotografie