Gary Anderson langs Mensur Suljovic en naar de halve finale

Gary Anderson weet zich met veel moeite te verlossen van Mensur Suljovic en plaats zich voor de halve finale van de Grand Slam of Darts. Gary wist een voorsprong te nemen van 4 legs 5-9, maar kon niet echt aanzetten. Hij hield een voorsprong, bij 12-14 miste Mensur wat dubbels. Waarna Gary het af maakte naar 12-16 en staat in de halve finale zondagmiddag tegenover Peter Wright

Suljovic begon sterk met een 100-finish, en  twee legs later vier pijlen op de dubbels te missen. Anderson profiteerde daar van en won de derde leg en ook de vierde leg met een 12-darter. De voorsprong was er voor Anderson maar kon het niet vast houden en na tien legs stond het 5-5.

Gary zette een tussensprint in. Hij kwam al gauw op 5-9 door dat Mensur dubbels miste. Maar Anderson vergat door te drukken. Suljovic kwam dan ook terug tot 8-9. Met twee goede legs van de Schot wist hij  de stand toch naar 9-11 te brengen.

Na de pauze kregen beide spelers een pijl om mekaar te breken, maar nee. Anderson wist de stand te brengen naar10-14. Suljovic zette even aan en kwam terug 12-14. Hij kreeg zelfs nog twee pijlen om op een leg afstand te komen. Maar benutte de pijlen niet, ook niet toen Gary Anderson vijf matchdarts miste. Gary maakte het in die leg toch af en won met 12-16.