PDC Junior World Champion titel voor Oostenrijker Rusty- Jake Rodriquez

Opnieuw succes voor 1 van de gezinsleden van de Oostenrijkse darts familie Rodriquez. Na het succes van broer Rowby-John als Junior WK kampioen en de prestaties van broer Roxy-James won afgelopen zaterdag 16 december de 16 jarige Rusty-Jake Rodriquez de finale van het PDC Junior World Championship.

In de finale klopte hij Owen Roelofs uit Nederland in de negende en laatste leg van die partij. Owen begon goed aan de finale en zette zijn tegenstander op een 0-2 achterstand.

Maar Owen kon zijn voorsprong niet vasthouden en niet voorkomen dat hij in de vijfde leg door een 80 finish van Rusty Jake 3-2 achter kwam. Rodriguez miste vervolgens in de zesde leg 5 darts op de dubbel voor 4-2 en daar wist Owen gebruik van te maken en kwam weer op gelijke hoogte.

Leg 7 en 8 gingen met de darts voor een 4-4 stand en moest de negende en laatste leg de beslissing brengen. Het harde vechten van Owen werd in die leg niet beloond en moest hij toezien hoe Rusty-Jake de winnende dubbel 10 vond en daarmee de titel binnen haalde.

 

Foto © Lawrence Lustig – PDC 2017