Daryl Gurney klopt Ronny Huybrechts in 4 boeiende sets

Daryl Gurney heeft de volgende ronde bereikt na een boeiende strijd tegen Ronny Huybrechts. Er waren 4 sets nodig voor Gurney om Rebel Huybrechts te bedwingen want de Belg speelde een zeer goede match maar was op enkele momenten ongelukkig met de scores of dubbels.

Gurney begon stormachtig in de eerste set met 2 maal 180 in de eerste leg. Het ging mis voor een negen darter op de 8ste pijl die triple 19 niet vond. De leg eindigde met een 10 darter voor Gurney. Met een 13 darter komt Ronny dan op gelijke hoogte en breekt vervolgens Gurney voor 1-2 voor.

Huybrechts kan helaas de breek niet verzilveren en wordt terug gebroken als hij tops mist voor 76 en Gurney zijn kans wel benut. Ondanks de 177 van Ronny in de vijfde leg komt Gurney na 9 pijlen op 36. Daar heeft hij 3 darts voor nodig maar pakt de eerste set.

Het was een hoogstaande eerste set waarin Gurney een 110.08 gemiddelde had en Hybrechts 110.53

Waarschijnlijk is de break die Huybrechts tegen krijgt in de eerste leg van set 2 een mentaal tikje want in set twee krijgt Huybrechts geen leg mee en komt 2-0 achter.

In set 3 krijgt Ronny een kans op een break maar pakt die niet en gaat de leg met de darts naar Gurney. Leg twee gaat met een 64 finish naar Huybrechts en als Gurney dan in leg 3 niet uit weet te gooien krijgt hij een break tegen en met de darts gaat set 3 met 3-1 naar Huybrechts.

Drama dan in de eerste leg van set 4 met Ronny op 32 gooit Gurney 170 uit voor een break en als Ronny dan in leg 2 88 niet uit krijgt voor een break terug wordt het 2-0 voor de Ier. In de derde leg laat Daryl Ronny ver achter en komt op een 132 finish die hij verkleint naar 40 en met 2 darts in de volgend beurt de eindstand op 3-0 zet.  Gemiddelden  Gurney 100.51  –  96.74 Huybrechts