Kevin Munch in 2 sets naar eerste ronde

Kevin Munch uit Duitsland had weinig tegenstand in de voorronde partij van het William Hill World Darts Championship van de Russische dartsspeler Aleksandr Oreshkin.

Ondanks dat hij zelf na afloop verklaarde dat het een moeilijke wedstrijd voor hem was geweest op dit podium won de 29 jarige darter uit het Duiste Bochum in 2 sets van de Rus die geen moment liet zien wat hij in huis heeft.

De eerste set die Munch begon pakt met de darts de eerste leg en breekt Oreshkin in leg 2 om met een fraaie 108 finish de eerste set op te eisen.

In de tweede set straft Munch een gemiste kans van de Rus af met een 120 finish voor 2-0 een break die hij niet verzilvert want in leg 3 wordt hij terug gebroken door Oreshkin voor 2-1.

Maar zoals al gezegd de Rus haalde bij lange na niet zijn niveau en zo kon Kevin eerst nog 6 matchdarts missen om met de zevende de partij binnen te halen en zich kan voorbereiden op een treffen tegen Adrian Lewis aan het eind van de avond. Gemiddelden Much 84.66  – Oreshkin 76.70