Raymond van Barneveld trefzeker naar de tweede ronde

Raymond van Barneveld zien we terug in de tweede ronde van het PDC WK. Raymond was scherp en trefzeker in zijn partij tegen Engelsman Richard North die hij met 3-0 won.

In de eerste set met 100% op zijn dubbels won RvB alle 3 de legs en in set 2 staat hij slechts 1 leg af in de set die Richard North was begonnen.

North is dan bijna bij een break in de eerste leg van set 3 maar mist de bull voor een 170 finish. Raymond heeft dan 3 darts nodig voor 36 en kotm1-0 voor in die set. In de tweede leg komt North uit op 7 en heeft in totaal 10 darts nodig om de leg uit te krijgen, een kans die Raymond dus liet liggen.

Met de darts pakt Raymond dan leg drie nadat hij 121 eerst mist op dubbel 8 maar in de herkansing vindt hij dubbel 8 met 1 dart voor 2-1.

Leg 4 had het einde van de partij moeten zijn maar van Barneveld mist dubbel 16 voor de match en komt North toch weer gelijk. Raymond voltrekt het vonnis over North in leg 5 van set 3 met een 13 darter (1 dart voor tops). Raymond dus naar de tweed ronde waar hij Kyle Anderson treft.

Gemiddelden van Barneveld 102 –  North  91.98