BREAKING NEWS: SNAKEBITE PETER WRIGHT GAAT SPELEN.

Peter Wright heeft definitief verklaard  aan de PDC dat hij gaat spelen komende donderdag tijdens het William Hill World Darts Championship.

Het was twijfelachtig of de nummer twee van de wereld het toernooi zou kunnen spelen nadat hij op donderdag 30 november naar het ziekenhuis werd gebracht met vermoedelijke galstenen.

Hij annuleerde begin december een reeks geplande demo`s en is sindsdien thuis  in Suffolk aan het herstellen.

Scans hebben bevestigd dat hij drie galstenen heeft, maar Wright’s gezondheid is  voldoende verbeterd om deel te nemen aan het Wereldkampioenschap en begint zijn uitdaging tegen de Braziliaanse debutant Diogo Portela.

“Ik speel donderdag en ik kan niet wachten om terug te keren  naar Ally Pally”, zei de UK Open-kampioen. “Ik voel me op veel manieren prima en ik ben uitgerust.

“Ik wacht nog steeds op de volledige uitslag van de dokters die mijn scan nauwlettend volgen en het kan zijn dat ik de komende paar weken wat verdere behandelingen nodig heb, maar ik heb alles gedaan wat ik kan doen om goed te herstellen.

“Ik ben heel gezond aan het eten geweest, heb veel rust gehad, goede medicijnen genomen en alle goede dingen gedaan, en het ziet er allemaal goed uit.

“Ik ben twee galstenen kwijtgeraakt en ik voel me goed, ik zal tijdens het toernooi de juiste dingen blijven doen totdat ik hoor wat de artsen hebben gepland.”
Hij voegde eraan toe: “Er was een kans dat ik me uit het Wereldkampioenschap had moeten terugtrekken maar gelukkig is dat niet het geval.

“De pijn was erg zwaar toen ik naar het ziekenhuis ging en als bleek dat ik een operatie had moeten ondergaan, dan zou ik me hebben teruggetrokken omdat mijn gezondheid belangrijker is.
Maar het is geweldig dat ik donderdag tegen Diogo kan spelen en ik wil mijn best doen om deze titel te winnen.”

Door de ziekte heeft Wright nood gedwongen zijn gebruikelijke trainings-regime moeten verminderen, maar de Schot hoopt dat die verandering in zijn gebruikelijke routine op Alexandra Palace vruchten zal afwerpen.

“Ik heb wat geoefend, maar nog lang niet zoveel gedaan als normaal voor een WK”, voegde Wright eraan toe, vorig jaar nog halve-finalist tijdens het Wereldkampioenschap.

“Ik heb een paar weken niet veel te doen gehad, maar ik ben mentaal fris, en dat is het belangrijkste.

“Mijn mentale toestand is geweldig, je kunt ook te veel oefenen en te veel analyseren, en dat kan teveel druk op je uitoefenen, wat ik eerder heb gedaan.

“het zit goed in mijn hoofd, de juiste set-up van mijn darts is er en mijn doel is om het hoogste gemiddelde van de eerste ronde te hebben!” aldus Peter Wright