Kevin Munch presteert het onmogelijke

Niemand, maar dan ook echt niemand had gerekend op een overwinning van Kevin Munch uit Bochum, maar de 29 jarige darter presteerde in de slotmatch het onmogelijke door Adrian Lewis in 4 sets naar huis te sturen.

Munch die via de voorronde zich ha geplaatst voor deze partij begon moeizaam aan deze partij en moet de eerste set met 3-1 aan Lewis laten.

Ook in de eerste 2 legs van de tweede set ziet het er niet rooskleurig uit. Lewis breekt Much al in de eerste leg loopt uit naar 2-0. Een 3-0 setstand ligt in de lijn van deze set maar Much gooit dan 177 voor een 24 finish die hij met 3 darts vindt voor 2-1. Dan breekt hij Lewis in de vierde leg met een 58 finish en met de darts gooit hij met zijn derde dart een 40 finish uit voor 1-1 in sets.

Much komt op stoom gooit in de eerste leg van set 3 2 maal een 180 komt na 9 darts op 82 en breekt dan Lewis die dubbel 9 voor 123 heeft gemist voor 1-0 in die set. Met de darts na zijn vijfde 180 in die partij gooit Kevin 158 uit en komt 2-0 voor. Leg drie gaat dan opnieuw tegen de darts in. Much staat na 9 darts op 118 en alsof hij niets anders heeft gedaan gaat ook die 118 uit en komt hij 2-1 in sets voor.

Munch heeft het voordeel van de darts in de vierde set maar houdt op het nippertje zijn eerste leg als Lewis dubbel 4 mist voor een 67 finish. Lewis maakt gelijk in leg 2 maar een 124 finish op de bull van Much zet hem weer op achterstand.

Lewis moet vechten voor wat hij waard is tegen de ontketende Munch en weet op het nippertje de 4de leg in set 4 op te eisen. Munch begint dan aan leg 5 en komt als eerste op de dubbel. Donkere wolken pakken zich samen boven het hoofd van Lewis, maar kan nog even opgelucht  adem halen als Much 2 matchdarts mist voor een 74 finish. Much komt dan nog een keer in de herkansing op dubbel 8 en vindt deze met zijn tweede pijl voor de match en een sensationele uitschakeling van Jackpot Lewis.

Gemiddelden  Lewis 94.04  –  Munch 93.48