Michael Smith met veel moeite langs Steve Lennon.

Michael Smith staat in de tweede ronde van het WK Darts. De Engelsman was met 3-2 te sterk voor Steve Lennon uit Ierland. in de 2e ronde kunnen we ons nu al gaan verheugen op die tweede ronde-partij, want dan moet hij tegen Rob Cross en zal dan zeker 3 tandjes hoger moeten tegen Cross.!

Michael Smith (92.8) – Steve Lennon (95.3) 3-2 (3-1,3-1,0-3,2-3,3-1)

Bully Boy heeft er zin in
Michael Smith begint de wedstrijd meteen met de maximale score van 180, maar moest toch toezien hoe Steve Lennon de openings-leg van deze partij wist te winnen. Daarna was het Bully Boy die er zin in had. Want wederom begon hij ijzersterk met een maximale score van 180 in de 2e leg, hij vervolgt daarna meteen met een 119 score en daarmee was het gat al gemaakt in leg 2 en ook de winst in leg 2. Daarna was er geen houden meer aan voor Steve Lennon want Michael Smith wist ook leg 3 en 4 te winnen en zo de eerste set op zijn naam te schrijven.

150 finish en game shot en de set
Bully Boy heeft ook in de 2e set geen kind aan Steve Lennon want wederom gunde hij zijn tegenstander maar 1 leg. Smith noteerde in de 2e set zijn 4e 180 score van de wedstrijd en bleef degelijk spel vertonen. Smith weet vervolgens de 2e set met 3-1 te winnen en doet dat in stijl, hij noteert een geweldige 150 finish (T20, T20, D15)

Steve Lennon toont veerkracht.
Daar waar men in de zaal dacht dat het snel gedaan zou zijn met Steve Lennon bleek de werkelijkheid net even anders te liggen. Het was namelijk die zelfde Steve Lennon die heel brutaal de 3e set weet te winnen met zeer duidelijke cijfers 3-0. Al had Steve Lennon daar wel uit eindelijke 10 pijlen voor nodig op de beslissende dubbel.

Michael Smith zakt compleet door het ijs.
Bully Boy kwam in de 4e set op een comfortabele 2-0 voorsprong in legs. Maar moest toezien hoe Steve Lennon er gewoon weer 2-2 van maakte. Die zelfde Steve Lennon weet vervolgens ook de 5e en beslissende leg te pakken in de 4e set en boog daarmee een 0-2 achterstand in sets om naar een 2-2 in sets.

De set van de 180 scores
Smith begint de 5e set met zijn 8e maximale score van 180 en wist vervolgens via dubbel 18 Steve Lennon te breken. in de 2e leg was het die zelfde Smith die de 2e leg begint met zijn 9e en 10 maximale score, doordoor mocht hij gaan aanleggen voor een 9 darter, maar helaas zag Smith de eerste pijl ernaast gaan. Smith wist vervolgens wel de 2e leg te winnen. Steve Lennon opent vervolgens met zijn 6e maximale score de 3e leg in de 5e set. En met een 97 finish (20, 20, T19) wint hij ook de 3e leg. Maar helaas voor Steve Lennon was dat ook alles wat hij nog kon doen. Michael Smith weet uiteindelijk alsnog de wedstrijd te winnen maar overtuigend was het zeer zeker niet.