Simon Whitlock wint maar vraag niet hoe.

Vraag niet hoe, maar Simon Whitlock heeft zijn eerste ronde partij met 3-1 gewonnen van Martin Schindler. The Wizard en The Wall misten, vooral in de derde set veel dubbels. Dat kwam het niveau verre van ten goede en dat  niveau was al niet om naar huis te schrijven.

Simon Whitlock (86.99) – Martin Schindler (84.01) 3-1 (3-1,2-3,3-2,3-0)

Geen spectaculair begin
Beide mannen moesten duidelijk nog wennen aan het grote wk podium zo leek het wel. Het is de uit Australiër afkomstige Simon Whitlock die de eerst set wist te winnen met 3-1 maar echt soepeltjes ging het allemaal nog niet. Whitlock pakte de eerste leg waarna de jonge Duitser Martin Schindler er weer 1-1 van maakte. Daarna was het The Wizard die leg 3 en 4 won.

Martin Schindler terug in de wedstrijd
het jonge Duitse talent Martin Schindler wist zich toch knap staande te houden tegen Simon Whitloch. Het was dan ook Schindler die er gewoon weer 1-1 van maakt in sets. door met 3-2 in legs te winnen. Maar als men voor het eerst darts zou kijken op tv of in de zaal dan zouden we ons kunnen voorstellen dat men er niet veel aan vind. Want beide heren weten er niet echt veel van te maken.

16 pijlen missen voor de eerste leg in set 3
Het bleef maar door ploeteren bij beide heren, want de eerste leg in de 3e set werd uiteindelijk door Martin Schindler gewonnen maar daar had hij wel 17 pijlen voor nodig op de dubbel. Beide heren miste namelijk ja u leest het goed het is echt geen type fout beide heren miste 16 pijlen om een dubbel te raken in die eerste leg. Vervolgens wist Whitlock de 2e en de 3e leg te winnen, ditmaal verknoeide hij wat minder pijlen op de dubbel. Martin Schindler pakt vervolgens de 4e leg via dubbel dubbel 10. En dus kregen we een 5e en beslissende leg in set 3. Het was uiteindelijk Whitlock die de set won en zo op een 2-1 voorsprong in sets kwam. Beide heren noteerde op dat moment een gemiddelde van 84,95.

Whitlock neemt de controle over
Voor Martin Schindler was het vanaf dat moment heel duidelijk, hij moest wilde hij als winnaar van het podium afstappen 2 sets op rij winnen. Maar zo ver zou het allemaal niet komen. Het was Simon Whitlock die de volledige controle overnam en zo de grootste ellende wel achter zich wist te laten. De aussie wist de 4e set simpel te winnen met 3-0 en besloot zelfs de wedstrijd met een 127 finish (20, T19, Bullseye) Daardoor zullen we Whitlock later in het toernooi gaan terug zien. Voor Whitlock is het dan wel duidelijk het zal allemaal stukken beter moeten wil hij ver komen op dit wk.