Het Braziliaanse kanarie geel schrijft darts geschiedenis, voor het eerst een Braziliaan op het wk darts.

Vanavond zal er sportgeschiedenis geschreven worden voor Brazilië , want dan staat er voor het eerst in de geschiedenis een darts speler uit Brazilië aan de oche tijdens een WK darts. Zijn naam Diogo Portela hij zal vanavond zijn opwachting gaan maken tegen de schot Peter Wright.

De 29-jarige Samba-ster draagt ​​met trots het iconische gele hemd aan de oche wanneer hij de Schot Peter Wright in de eerste ronde zal ontmoeten in Ally Pally.

Portela is de beste darter die uit Brazilië komt.

Darten is misschien lang niet zo populair als voetbal – bijna een religie in het Zuid-Amerikaanse land – maar Portela zal schokgolven veroorzaken als hij de nummer 2 van wereld verslaat.

En hij grapt dat hij nauwkeuriger is met zijn pijlen dan Neymar met strafschoppen nemen is.

Portela lacht: “Als je het hebt over meten in millimeters hebt, dan zal ik het doelwit nauwkeuriger raken dan Neymar .

“Mijn dartsshirt is gebaseerd op het Braziliaanse voetbalshirt en nummer 10 is meestal de beste speler.

“Ik veronderstel dat ik de beste van Brazilië ben – maar alleen omdat ik de enige ben!”

Portela komt uit Rio maar heeft drie jaar in Londen gewoond met zijn vrouw Ariana.

Hij studeerde bedrijfsmanagement thuis voordat hij als algebra-leraar aan een middelbare school in Peckham, Zuid-Londen, werkte.

Eerder speelde hij al zes jaar jeugdvoetbal met Real Madrid-ster Marcelo.

Hij heeft misschien niet zo veel gewonnen als de winnaar van de drievoudige Champions League, maar Portela zal vanavond genieten van zijn 15 minutes of fame  voegt hij eraan toe: “Ik probeer niet te denken aan de geschiedenis die ik maak.

“Mijn vaders passie was zijn hele leven darten. Hij stuurde me onlangs een bericht met de mededeling: ‘Realiseer je je dat er in 500 jaar geschiedenis niemand heeft gedaan wat je hebt gedaan?’

“Ik antwoordde: ‘Nee, en ik wil er ook niet over nadenken’. Ik wil gewoon genieten van wat ik aan het doen ben. Ik heb eindelijk een baan gevonden die ik leuk vind en mij helpt de rekeningen te kunne betalen. “