BREAKING NEWS: MICHAEL VAN GERWEN MOET WK VERLATEN NA ETEN VAN BANAAN IN DE PAUZE

Voor Michael van Gerwen zit het WK Darts erop. De Nederlandse Darts Bond stuurde de regerend wereldkampioen naar huis, omdat hij in de rust van zijn partij tegen James Wilson een banaan nuttigde. Volgens de bond hoort zulk gedrag niet bij een topdarter.

Van Gerwen had weinig moeite met Wilson; hij won met 4-0. Daarmee plaatste hij zich met gemak voor de achtste finale. Totdat er plots beelden opdoken van Van Gerwen, die in zijn kleedkamer een banaan naar binnen werkte.

Diskrediet
Bondscoach Co Stompé was onverbiddelijk: ,,Een banaan zit boordevol vitamines, mineralen en vezels en is dus erg gezond. Met het eten van fruit brengt Michael de dartssport in diskrediet. Een zware straf is dan ook op zijn plaats.”

Vragen
Of Van Gerwens wangedrag gevolgen heeft voor zijn deelname aan de Olympische Winterspelen in Pyeongchang, kon Stompé nog niet zeggen. ,,Ik zit nu nog vol vragen en wil eerst met Michael in gesprek gaan. Maar dat hij zichzelf geen dienst heeft bewezen, mag duidelijk zijn.”

De bondscoach heeft al een vervanger opgeroepen voor de disciplinair geschorste Brabander. Zijn plaats wordt ingenomen door Michiel Kramer.

Bron: http://ermaggezongenworden.nl