Sprookje Michael Unterbuchner krijgt een vervolg na de winst op Martin Phillips

Michael Unterbuchner heeft zich zeer verrassend weten te plaatsen voor de kwartfinale`s. In zijn wedstrijd tegen Martin Phillips ging hij voortvarend van start en kwam snel op een 2-0 voorsprong, maar hij moest toch toezien hoe Phillips terug kwam naar 2-2. Daarna was het weer unterbuchner die 2 sets op rij wist te winnen en zich verzekerde van een plek bij de laatste 8.

Martin Phillips Wales  (83,17) –   Michael Unterbuchner Germany  (88,88)  2-4 (2-3,1-3,3-2,3-0,1-3,1-3)

De Duitser had er zin in.
Michael Unterbuchner is nu al de succesvolste Duitse speler ooit op Lakeside. De vraag was kon hij het Duitse sprookje een vervolg geven, dan moest hij wel zien af te rekenen met een ervaren rot in het vak Martin Phillips. Unterbuchner stond na 3 legs gespeeld te hebben op 99,10 gemiddeld te gooiden en toch stond hij achter met 1-2 in legs. In de vierde leg wist Michael zeer sterk te openen met 2 maal een score van 140 vervolgt met 171 en de 2-2 in legs was een feit. De jonge Duitser had er zin in en wist ook de vijfde leg te winnen en zo de eerste set binnen te slepen met een Avarege van 97,15.

Martin Phillips in de problemen.
Michael Unterbuchner bleef ook in de tweede set fantastisch darts spelen, Phillips kreeg geen enkele grip op de jonge Duitser en moest zelfs toe zien hoe simpel en makkelijk de Duitser naar een 3-1 winst ging in de tweede set. Unterbuchner duwde zo Martin Phillips echt in de problemen

Martin Phillips back in business.
Martin Phillps wist meer grip te krijgen in de derde set op Michael unterbuchner, alle legs gingen met de darts mee waardoor we een beslissende vijfde leg kregen in set 3. Marin Phillips bewees zich zelf een hele grote dienst door deze beslissende vijfde leg te winnen en set drie op zijn naam te schrijven. Mede door deze set winst was Martin Phillips weer helemaal terug in de wedstrijd en daar leek het niet meer op na de eerste twee sets.

Unterbuchner is het kwijt.
Martin Philips begon na de pauze meteen zeer sterk hij wist de eerste leg met een 15 darts finish te winnen. ook de tweede leg begon hij uitstekend met scores van 180 en 140 gooide hij zich ook naar de winst in de tweede leg. Unterbuchner leek het helemaal kwijt te zijn en zag de wedstrijd tussen zijn vingers door glippen, want Phillips rook bloed en pakte de vierde set met 3-0 en was zo weer helemaal terug in de wedstrijd.

Unterbuchner is weer wakker.
Hij leek even in slaap te zijn gevallen Michael Unterbucnher, na dat hij Martin Phillips twee sets op rij zag winnen. Maar in de vijfde set was hij weer helemaal het baasje, want hij weet de set met ruime cijfers van 3-1 te winnen en had op dat moment nog 1 set nodig voor een plek bij de laatste 8 van Lakeside.

Sprookje Unterbuchner krijgt een vervolg.
Unterbuchner mocht zelf aan de zesde set beginnen en deed dat zeer succesvol door de eerste leg te winnen. Phillips pakte vervolgens ook zijn eigen leg waardoor beide heren weer op gelijke hoogte stonden 1-1. Maar daarna was het toch de one man show van Unterbuchner, hij wist de derde en de vierde leg te winnen en zich zo te plaatsen voor de kwartfinale`s, het sprookje Unterbuchner kreeg dus een vervolg.

 

Foto: Patrick Krekels Fotografie