Michael Unterbuchner de sensatie van Lakeside 2018

De op het Lakeside podium debuterende Michael Unterbuchner heeft voor sensatie gezorgd door als eerst Duitse speler ooit de halve finale van het Lakeside World Pro te bereiken. Hij deed dit in 7 sets tegen Richard Veenstra.

Het zag er allemaal zo rooskleurig uit voor Richard Veenstra die met 2-0 in sets voorkwam maar daarna Michael Unterbuchner beetje bij beetje dichterbij zag komen en in de vijfde set zelfs de leiding overnam.

In de zesde set gingen vier legs tegen de darts. Michael die deze set begon wist echter de vijfde leg zelf te houden en zette de stand op 4-2. Nog 1 set is Unterbuchner verwijderd van de halve finale, en opnieuw een overwinning op Richard Veenstra.

In set zeven komt Unterbuchner 2-1 voor en begint in leg 4 met 2 maal 180 maar mist 1 matchdart en komt Richard met een break terug naar 2-2. Richard wachtend op zijn beurt  gaat Unterbuchner dan voor 164 en de match maar mist de bull en pakt Richar de set voor 4-3

In de volgende set bij een 1-0 stand voor Michael, hij begon de set mist hij tops voor een break en komt Richard terug naar 1-1 en komt meteen break op 2-1 voor. Een mindere leg zet Unterbuchner met en 24 finish weer naast Veenstra.

De spanning in leg 5 is om te snijden Unterbuchner met twee mindere beurten zet Richard in het zadel maar als die dan pijlen mist voor 36  is het even adem in houden.  Maar de Duitse spelers mist weer een matchdart op tops en gaat de leg naar Veenstra, voor 4-4

In de eerste leg van de laatste set mist Richard 3 darts voor 32 en gooit Michael 130 uit voor een breek en met de darts gaat 62 uit voor 2-0 en in de derde leg  gaat 42 uit voor game set and match.

Michael Unterbuchner klopt Richard Veenstra opnieuw  en staat voor het eerst in zijn carrière in de halve finale op Lakesid

Gemiddelden  Veenstra   89.66-   Unterbuchner 89.65