Jamie Hughes verlaat ook de BDO en stapt over naar de PDC. Mijn toekomst ligt bij de PDC.

Jamie Hughes heeft vandaag zijn besluit genomen om aan het volgende hoofdstuk in zijn dartscarrière te beginnen. De huidige nummer 3 van de BDO  stapt over naar de PDC.

Hughes heeft zich officieel aangemeld voor de PDC Q-school die komende donderdag van start gaat in Wigan’. Daar zal hij dan gaan proberen om een PDC-tourkaart te bemachtigen.

Jammie Hughes heeft de BDO zeer respectvol verlaten omdat hij veel succes heeft gehad, maar helaas niet zoveel als hij echt zou willen. Jamie had zichtbaar genoten toen hij Dave Chisnall en James Wilson versloeg in zijn eerste jaar bij de Grand Slam of Darts in 2016.

Het wordt een zware taak voor Hughes om een ​​tourcard te bemachtigen, maar hij is meer dan capabel genoeg en we zijn getuige geweest wat hij kan. Als Hughes niet succesvol is in zijn zoektocht naar een tourkaart, dan zal hij het uitvechten tijdens ‘The Challenge Tour’, dit geeft hem een ​​nieuwe kans om een ​​tourkaart te krijgen, aangezien de top twee spelers in de CT eveneens tweejaarlijkse PDC-tourcard verdienen.

Een aantal andere topspelers van de BDO maken ook de overstap en gaan komende donderdag naar de Q-School met spelers als Danny Noppert, Tony O’Shea, Darryl Fitton en Cameron Menzies die allemaal dus afreizen naar Wigan.