Barry Hearn: ‘BDO-overname zou een vreselijke verspilling van geld zijn geweest’

PDC-voorzitter Barry Hearn geeft toe dat hij ‘blij’ is dat de BDO het lucratieve overnamebod dat hij bijna tien jaar geleden heeft ingediend, heeft afgewezen.

Hearn diende een buy-out aanbieding van £ 1 miljoen plus nog eens £ 1 miljoen om te worden geïnvesteerd in grass roots darts in het najaar van 2009, maar de BDO county afgevaardigden instrueerden hun bestuursorgaan om het bod af te wijzen.

Destijds had de BDO een jaarlijkse winst van slechts £ 16.000, terwijl de PDC naar schatting £ 1 miljoen winst maakte met een omzet van £ 9 miljoen.

Prijzengeld in PDC-evenementen steeg tot een record van £ 11,7 miljoen in 2017, bijna vijf keer de som van 2006, terwijl het Wereldkampioenschap 2018/19 een enorm prijzenpot krijgt van £ 2,5 miljoen, met £ 500.000 aan de winnaar.

Het BDO Wereldkampioenschap, waarvoor een locatie en tv-deal nog steeds moet worden bevestigd voor 2019, biedt een totaal prijzenpot van £ 339.000 en Hearn gelooft dat de ‘professionele’ titel moet worden verwijderd.
“Het is altijd verdrietig geweest dat de Lakeside het World Professional Darts Championship wordt genoemd,” zei Hearn.
“Ik denk dat dat respectloos is tegenover punters.
 
“Dat is de enige reden waarom ik ze echt probeerde te kopen, ik wilde gewoon zeker weten dat ik die titel bezat!
 
“Ik hoorde enkele slechte verhalen over vorige week [World Darts Trophy] dat er slechts 50 mensen in de menigte waren.
 
“Ik heb gehoord dat het achtduizend pond was voor de winnaar, ik weet gewoon niet wat ze doen.
 
“Ik ben gewoon zo blij dat ik ze geen twee miljoen pond heb gegeven omdat het een vreselijke verspilling van geld zou zijn geweest.”
Aldus PDC-voorzitter Barry Hearn
Foto: Lawrence Lustig / PDC