Six Nations Dag 1: Nederland goed van start

Vandaag is in Selsey (Engeland) de Six Nations 2018 van start gegaan! Het toernooi is voor de Nederlandse ploeg succesvol begonnen. Richard Veenstra heeft de finale gehaald van het singlestoernooi en de Nederlandse dames hebben hun eerste poulewedstrijd met overmacht gewonnen van Noord-Ierland.

Om 10.00 uur werd al begonnen met het singlestoernooi in het kader van diverse gekozen doelen door de deelnemende landen. Nederland kwam in actie voor KiKa, en met succes! In het herentoernooi won Richard Veenstra onder andere van Mark McGeeney en hij mag zondag op het podium de finale spelen tegen Jim Willams uit Wales. Williams was verantwoordelijk voor de uitschakeling van zowel Chris Landman, Martijn Kleermaker als Jeffrey Sparidaans. Willem Mandigers ging ten onder tegen Daniel Day (Engeland). Bij de dames verliepen de singles minder succesvol. Vanessa Zuidema verloor direct van landgenote Aileen de Graaf die vervolgens in ronde twee niet opgewassen was tegen Deta Hedman. Anca Zijlstra moest haar meerdere bekennen tegen Fallon Sherrock die in bloedvorm verkeerd. Klik hier voor alle dames uitslagen en hier voor die van de heren.

Vervolgens mochten de dames op het podium aantreden tegen Noord-Ierland voor hun eerste poulewedstrijd. Echt moeilijk kregen ze het niet. Na een voorsprong van 3-0 voor het Nederlandse trio vochten de Noord-Ierse dames wat terug maar spannend werd het nooit. De dames sloten de wedstrijd af met 7-2 winst en mogen morgen aantreden tegen Engeland. Dan komen ook de heren pas in actie tegen Noord-Ierland en Ierland.

 

Bron & Foto: NDB Darts