Six Nations Dag 2

Dag 2 van de Six Nations Cup begon vanmorgen in alle vroegte met de Nederlandse mannen tegen Noord-Ierland. Na een goed begin en steeds een krappe voorsprong voor Nederland vocht Noord-Ierland zich langzaam maar zeker terug in wedstrijd. Aan het einde van de wedstrijd waren de Noord-Ieren iets scherper en wisten zij de belangrijke dubbels te raken. De Nederlanders kwamen nog dichtbij maar uiteindelijk was de overwinning met 10 – 13 voor Noord-Ierland. 

Direct daarna kwamen de Nederlandse dames Aileen de Graaf, Anca Zijlstra en Vanessa Zuidema onder leiding van bondscoach Karin ten Kate aan de oche voor hun tweede groepswedstrijd tegen Engeland. Beide landen hadden gisteren hun eerste wedstrijd gewonnen en gingen onderling uitmaken wie zich als groepswinnaar zou plaatsen voor de halve finales. De Nederlandse dames gingen fantastisch van start en wonnen alle 3 hun leg en zette Nederland op een 3 – 0 voorsprong. Engeland vocht zich uiteindelijk terug in deze fantastische wedstrijd en wist de beslissende leg op 4 – 4 naar zich toe te trekken. Een fantatische wedstrijd van beide kanten en de dames kunnen zich op gaan maken voor de halve finale van morgen tegen Wales.

Aan het einde van de middag traden de Nederlandse heren Martijn Kleermaker, Richard Veenstra, Willem Mandigers, Chris Landman en Jeffrey Sparidaans onder leiding van bondscoach John Lokken aan voor hun tweede en beslissende groepswedstrijd. Na de nipte nederlaag in de ochtend tegen Noord-Ierland, moest deze wedstrijd tegen Ierland gewonnen worden om zo een plaats in de halve finale af te dwingen. De oranje mannen waren van meet af aan scherp en namen in de 1e sessie direct een 4 – 1 voorsprong. Deze voorsprong kwam vervolgens nooit meer in gevaar en met een paar mooie finishes en fantastische legs wonnen de Nederlandse mannen ook de 2e en 3e sessie met 4 – 1. Met de 13 – 3 overwinning en het fantastische spel hebben de oranje mannen alsnog hun visitekaartje afgegeven voor de halve finales.

Zowel de Oranje mannen als vrouwen hebben zich dus geplaatst voor de halve finales van de Six Nations Cup 2018. Hierbij komt nog de finaleplaats van Richard Veenstra in het singletoernooi. Morgen op de afsluitende finale dag valt er dus genoeg oranje te zien, waarbij ook alle wedstrijden weer zijn te volgen via de stream.

Programma van morgen voor de Nederlanders:

12.45 uur Nederlandse tijd: Wales – Nederland (1/2 finale Six Nations Cup 2018dames)
15.45 uur Nederlandse tijd: Engeland – Nederland (1/2 finale Six Nations Cup 2018 heren)

17.20 uur Nederlandse tijd: Jim Williams – Richard Veenstra (finale Six Nations Charity Singles Men 2018 )
17.45 uur Nederlandse tijd: finale Six Nations Cup 2018 dames
18.30 uur Nederlandse tijd: finale Six Nations Cup 2018 heren