Gary Anderson pakt in Las Vegas de titel met 164 finish

Met een sublieme 164 finish in de 12de leg van de finale van de William Hill US Darts Masters heeft Gary Anderson de titel van dit toernooi binnen gehaald. De zesde World Series titel voor Anderson die hij na een achterstand van 4-1 op tegenstander Rob Cross op naam wist te schrijven.

Geen Michael van Gerwen in de finale want die verloor in de kwartfinale van James Wade. Wade was niet te stoppen en klopte van Gerwen maar liefst met 8-3. En het scheelde weinig of Wade speelde ook de finale maar werd in de allerlaatste leg van de halve finale alsnog geklopt door Anderson.

Rob Cross had in de kwartfinale nog wel de handen vol aan Michael Smith maar won met ruim verschil de halve finale tegen Peter Wright. En het leek allemaal rozengeur en maneschijn in de finale waarin hij 4-1 voor kwam. Anderson bleek vanaf leg 5 echter niet te stoppen en ronde de partij af met een 164 finish voor een 8-4 eindstand.

Gemiddelden Rob Cross 97.22  – Gary Anderson 102.56  Uitgooi percentage   Cross  21.05%  —  Anderson 38.1%