Theoretisch is het in groep A nog mogelijk

Het klinkt misschien gek dat je ondanks twee gewonnen wedstrijden in een groep van vier spelers alsnog wordt uitgeschakeld, maar theoretisch gezien is Michael van Gerwen niet als direct geplaatst voor de kruisfinales van de Champions League of Darts die vanavond in Brighton worden gespeeld.

Michael won zowel de eerste match gisterenmiddag als de tweede gisterenavond en staat met twee gewonnen wedstrijden bovenaan in groep A. Nummer twee in de groep Gary Anderson verloor zijn eerste partij van Daryl Gurney en won daarna van Chisnall. Daryl Gurney verloor gisterenavond van Michael van Gerwen en hij en Anderson kunnen in principe zich alle twee nog plaatsen voor de kruisfinales.

Maar dan moeten we wel met enorm verschil hun wedstrijd winnen anders gaat deze vlieger niet op. Michael van Gerwen staat met een leg saldo van + 11  en twee gewonnen wedstrijden op 1. Mocht hij 10-5 verliezen van Anderson ( die heeft + 5)  en Gurney met 10-3 wint van Chisnall ( Gurney – 1) gaat Michael op basis van onderling resultaat als tweede door in de poule en ligt Gurney er uit. Mochten de verschillen ruimer uitpakken voor Anderson en Gurney dan worden zij respectievelijk 1 en 2 in de groep.

In groep B is Mensur Suljovic al zeker van een kruisfinale plaats en gaat de strijd om plek 2 tussen Peter Wright en Rob Cross die elkaar vanmiddag treffen.

De uitslagen van gisteren;

Zaterdagmiddag

Mensur Suljovic 10-8 Rob Cross (B)

Peter Wright 10-7 Simon Whitlock (B)

Daryl Gurney 10-8 Gary Anderson (A)

Michael van Gerwen 10-2 Dave Chisnall (A)

Zaterdagavond

Rob Cross 10-8 Simon Whitlock (B)

Mensur Suljovic 10-7 Peter Wright (B)

Gary Anderson 10-3 Dave Chisnall (A)

Michael van Gerwen 10-7 Daryl Gurney (A)

Wedstrijden voor zondagmiddag aanvang 14:00 uur Nederlandse tijd

Mensur Suljovic – Simon Whitlock (B)

Peter Wright – Rob Cross (B)

Daryl Gurney – Dave Chisnall (A)

Michael van Gerwen –  Gary Anderson (A)

Voor de liefhebbers de wedstrijden worden live uitgezonden door de BBC