Donderdagmiddag op Lakeside een middag boordevol emotie

De donderdagmiddagsessie van het BDO Lakeside World Darts Championship heeft voor enkelen een onvergetelijk moment gebracht en voor anderen weer momenten om zo snel mogelijk weer te vergeten. Het was een middag boordevol emotie.

Een moment om nooit meer te vergeten kwam er voor de Engelse jeugdspelers Leighton Bennet die voor het eerst in zijn jonge carrière de Lakeside World Youth Darts Championship wist te winnen. Er kwam dan ook een geweldige ontlading na het gooien van de winnende pijl in set 3 van deze wedstrijd. Tegenstander Nathan Girvan kon het Bennett alleen in de eerste set lastig maken en stond in die set zelfs 2-1 voor maar verloor deze uiteindelijk met 3-2.

Set 2 en 3 werden alle twee gewonnen met 3-1 door de terechte winnaar van deze finale Leighton Bennett. Gemiddelden Girvan 76.56 – Bennett 86.65.

Daarna was het de beurt aan Sharon Prins tegen de Japanse Mikuru Suzuki. Een match waaraan Sharon geen prettige herinneringen aan over heeft gehouden. Ze speelde ver onder haar kunnen en werd met 2-0 door de Japanse naar huis gestuurd. Het drama voltrok zich al in leg 1 van de eerste set waarin Sharon dubbel 1 niet uit kreeg en ook Suzuki deze niet vinden kon. Sharon had na 39 pijlen nog niets en toen pakte Suzuki de eerste leg in 37 pijlen.

Sharon kon terug komen in leg 2 voor 1-1 maar had hier 33 darts voor nodig. Leg 3 en 4 pakte de Japanse voor een 1-0 voorsprong. Buiten double trouble kreeg Sharon in de volgende set ook te maken met enkele bouncers en ook een 100 finish voor 1-1 in set 2 gaf haar geen vleugels en pakte de Japanse ook leg 3 en 4 voor de winst en een plek in de halve finale. Gemiddelden Suzuki 61.70 – Prins 59.10

Maria O’Brien zorgde voor het volgende verrassingsmoment door met 2-0 getipte kanshebber voor de titel, Fallon Sherrock te kloppen. Fallon’s spel kon niet in de schaduw staan van wat ze de eerste ronde had laten zien en O’Brien raakte bijna alles waar naar ze keek. In vijf legs pakte O’Brien de eerste set die ze zelf begonnen was en brak Fallon gelijk in de eerste leg van set twee.

Sherrock brak echter terug en pakte ook de derde leg en zat er een derde beslissende set aan te komen. O’Brien kwam echter terug naar 2-2 in haar eigen leg en pakte met een break de vijfde leg voor een plek in de halve finale tegen de Japanse Suzuki.

Voor Krzysztof Kciuk die in de laatste partij tegen Scott Mitchell speelde is het toernooi ook voorbij. Slecht 3 legs kreeg de Pool mee tegen de voormalig Lakeside World Pro die met 4-0 deze match won. Gemiddelden Mitchell 86.00 – Kciuk 81.78

Ook vanavond 4 wedstrijden waarvan twee uit het damestoernooi. Lorraine Winstanley en Trina Gulliver openen de avond maar de wij zijn natuurlijk meer geïnteresseerd hoe Aileen de Graaf het er af gaat brengen tegen Anastasia Dobromyslova in de derde partij van de avond.

De indeling voor vanavond;

Donderdagavond 10-jan
Pos  Player Player  score
20:00 Lorraine Winstanley – Eng Trina Gulliver – Eng 2 0
20:30 David Cameron – Can Kyle McKinstry – Nrd Ierl 3 4
22:15 Anastasia Dobromyslova – Rus Aileen de Graaf – Ned 2 0
22:45 Glen Durrant – Eng Scott Baker – Eng 4 3

 

Foto © Tiptoppics – Chris Sargeant