De spanning op Lakeside stijgt langzaam naar het hoogtepunt

De dag van de grote finale komt dichter en dichterbij en stijgt de spanning op Lakeside langzaam naar het hoogtepunt op zondagavond de finale van het herentoernooi.  Vandaag, vrijdag 11 januari staan er 6 wedstrijden op het programma verdeeld over twee sessies.

Twee matches uit het damestoernooi, de halve finales en 4 uit het herentoernooi, de kwartfinales.

En van deze wedstrijden wordt qua spanning veel verwacht na wat we gisteren tijdens de laatste wedstrijden voor deze ronde hebben gezien. Zo kwam de Noord Ier Kyle McKinstry ( foto) met de schrik vrij tegen de Canadees David Cameron die van 2-0 achter zelfs 3-2 voor kwam maar uiteindelijk in de zevende set zijn Waterloo vond.

Zo een plaatje zagen we ook in de laatste match van de avond waar top favoriet Glen Durrant een riante 3-0 voorsprong zag wegslinken en Scott Baker na 6 sets gelijk kwam met Durrant. Gelukig voor Durrant en jammerlijk voor Baker liep voor de laatste het niet meer in de beslissende set die hij met 3-1 verloor en Durrant opgelucht adem kon halen.

In het damestoernooi zien we geen Nederlandse vertegenwoordiging in de halve finale omdat Aileen de Graaf verloor van Anastasia Dobromyslova. In de eerste set had Aileen nog wel kansen op een punt (3-2 voor Anastasia) maar in de tweede set kreeg ze geen poot aan de grond en verloor met 3-0 deze set.

Het is nu aan Willem Mandigers om de Nederlandse eer hoog te houden als enige Nederlander nog in het toernooi. Willem speelt vanmiddag de openingspartij tegen Michael Unterbuchner en zal van meet af aan scherp moeten staan.

De Indeling voor vandaag waarvan de middagsessie weer om 14:00 uur begint en de avondsessie om 20:00 uur is;

Vrijdagmiddag 11-jan
Pos  Player Player    score
1 Michael Unterbuchner – Dui Willem Mandigers – Ned 5 4
2 Maria O’Brien – Eng Mikuru Suzuki – Jap 0 2
3 Conan Whitehead – Eng Scott Waites – Eng 3 5
Vrijdagavond  11-jan
Pos  Player Player  score
1 Lorraine Winstanley – Eng Anastasia Dobromyslova – Rus 2 1
2 Kyle McKinstry – Nrd Ierl Glen Durrant – Eng 2 5
3 Jim Williams – Wal Scott Mitchell – Eng 5 3

Foto © Tiptoppics – Chris Sargeant 2019