Willem Mandigers met opgeheven hoofd naar huis. Suzuki World Pro Champion

Lakeside 2019 is voor Willem Mandigers voorbij na een spannende kwartfinale tegen de Duitser Michael Unterbuchner die in de beslissende set de genadeklap aan Mandigers wist uit te delen.

Willem Mandigers die 1-0 achterkwam na de eerste set wist dit om te zetten in een 3-1 voorsprong en leek er geen vuiltje aan de lucht. Unterbuchner zat niet in zijn spel en een mogelijke 5-1 zat er op dat moment best wel in. Maar het is net zoals bij voetbal dat ze niet verslagen zijn voordat het laatste fluitsignaal geklonken heeft want Unterbuchner kwam terug. Niet zo zeer door tserk spel maar omdat bij Mandigers de goede scores terug liepen en ook de dubbels niet altijd gevonden werden.

Gevolg na 8 sets stonden de mannen weer in balans en na vier legs in set 9 stonden ze ook gelijk 2-2. De spanning loopt dan hoog op bij de spelers en Willem kan in de vijfde leg geen scores boven de 100 produceren en komt zo 3-2 achter. Hij begint dan leg 6 maar daar gebeurd hetzelfde als in leg 5. Unterbuchner gooit dan na 2 beurten onder de 100 een 180 en twee beurten later krijgt hij 1017 uit voor een plek in de halve finale.

In de halve finale staan ook Glen Durrant die met 5-2 van Kyle McKinstry wist te winnen, Jim Williams die met 5-3 Scott Mitchell klopte en Scott Waites die van Cona Whitehead won met 5-3.

Sensationele afloop bij de halve finales dames waar de Japanse Mikuru Suzuki  met 2-0 Maria O’Brien klopte. En O’Brien zag deze partij met zoveel vertrouwen tegemoet omdat ze de Japanse ook al een op haar terrein ( softtip ) de les gelezen had.

En in de andere halve finale klopte Lorraine Winstanley haar koppelmaatje Anastasia Dobromyslova. Dit tegen de verwachting in gezien we tot nu toe op dit toernooi van de Russische hadden gezien.

Vanmiddag 15:30 Nederlandse tijd is de damesfinale en gaan we uitkijken naar misschien we de grootste verrassing op dit toernooi de overwinning van een debutante uit Japan. Deze partij wordt over best of 5 sets gespeeld

Aansluiten om 16:45 spelen Scott Waites en Michael Unterbuchner de eerste halve finale over best of 11 sets daarna om 18:45 uur komen Glen Durrant en Jim Williams het podium op voor hun halve finale.

Lorraine Winstanley – Mikuru Suzuki  0-3

Scott Waites – Michael Unterbuchner  6-1

Jim Williams – Glen Durrant  3-6

Finale

Scott Waites – Glen Durrant

Foto © Tiptoppics – Chris Sargeant 2019