レイクサイドの不思議, Mikuru Suzuki

Haar bijnaam is ‘the Miracle en de afgelopen dagen heeft Mikuru Suzuki echt bewezen het wonder van Lakeside te zijn na haar werkelijke grandioze finale van het BDO Lakeside World Professional Darts Championship.

De Japanse die haar debuut maakte op dit toernooi versloeg in deze finale in 3 sets haar tegenstander Lorraine Winstanley die slechts 2 legs mee kreeg in deze finale. Vanaf de eerste leg zette Mikuru de toon voor deze match. Ze pakte het eerste punt met een 100.20 gemiddelde in deze leg en ook na 2-o stond dit gemiddelde nog steeds. De eerste set met 3-0 gewonnen en ze brak Lorraine gelijk al in de eerste leg van set 2 en kwam met de darts 2-0 voor. In de eerste leg kwam het publiek op de banken nadat de Japanse twee keer op rij een 180 score gooide en er een 9 darter in de lucht hing.

Maar het ging mis op de zevende pijl en uiteindelijk pakte ze deze leg met een 14 darter.

Eindelijk de eerste gewonnen leg voor Lorraine in de derde leg van set 2. Haar gemiddelde stond op dat moment op 77.53 tegen Suzuki 92.52 een teken aan de wand en nadat ze ook set twee verloor werd dit bevestigd met wederom een 3-1 set winst van de Japanse. Gemiddelden Winstanley 78.82 – Mikuri Suzuki 90.12

Foto © Tiptoppics – Chris Sargeant 2019