Wie gaat er vanavond met zijn derde titel naar huis

De heren finale van het BDO Lakeside World Professional Darts Championship is bekend, deze gaat tussen twee Engelse spelers, Glen Durrant en Scott Waites die gisteren de halve finale partijen met ruime cijfers wonnen.

De eerste halve finale tussen Scott Waites en Michael Unterbuchner werd een zeer ruime overwinning voor Scott. Hij won met 6-1 van Unterbuchner die niet in zijn spel kon komen. De enige set die de Duitser wist te winnen was de zesde na een 5-0 achterstand maakte hij 5-1 om de zevende set met 3-1 te verliezen. Het was van beide kanten niet echt een hoogstaande partij, Waites gooide 85.30 gemiddeld en Unterbuchner 83.23.

In de tweede halve finale tussen Welshman Jim Williams en Engelsman Glen Durrant kreeg je na de eerste set het idee dat Williams wel eens voor een verrassing kon zorgen. Hij pakte overtuigend de eerste set met een 102.48 gemiddeld en stoomde door in de tweede set maar vergat het af te maken in de vijfde leg voor 2-0 en zette Durrant de stand weer gelijk.

Een mentaal tikje want Williams want Willaims kreeg daarna nog een twee sets om de oren en was pas in de vijfde set weer bij de les. Hij pakte die set met 3-1 maakte 3-3 na eerste 2-1 achter te hebben gestaan in die set.

Het bleek echter zijn laatste heldendaad van deze partij want Durrant won vervolgens 3 sets op rij voor een 6-3 eindstand en kan zich gaan opmaken voor de finale tegen Waites. Gemiddelden Williams 94.47 – Durrant 96.05

Beide spelers, Durrant en Waites spelen in de finale voor hun derde titel. Voor Durrant kan het zijn derde titel op rij worden en evenaart dan het record van Eric Bristow die dit tot nu toe als enige wist te realiseren. Waites was al twee keer eerder Lakeside World Pro kampioen hij won in 2013 en 2016 en als je naar dit plaatje kijkt zou je zeggen dat Waites statistisch mogelijk de 2019 winnaar wordt.

Maar hij zal dan van zeer goede huize moeten komen want Durrant is in vorm en gooit qua gemiddelde per beurt 11 puntjes meer dan Waites. Het beloofd een spannende partij te worden die volgens het draaiboek om 18.30 uur begint over best of 13 sets.

Foto © Tiptoppics – Chris Sargeant – Darts4u 2019