Martin Jongejan Zuid-Hollands kampioen 301 DI/DU

Afgelopen zaterdag werden de Zuid-Hollandse Kampioenschappen 301 dubbel in / dubbel uit gespeeld in het Hof van Rozenburg te Rozenburg. Dit toernooi meetellend voor de Dartshop Kattestaart Road to the Winmau Ranking werd ook ditmaal weer goed bezocht.

Het is de eerste keer dat deze ranking georganiseerd wordt in Zuid-West Nederland en wetende dat de beste 15 heren en beste 7 dames van de ranking (na acht toernooien) zich kwalificeren voor het grote Darts4u Road to the Winmau Eindtoernooi, dat op zondag 14 juli 2019 gespeeld zal worden in Café-Zaal FF naar Steef te Hummelo. De winnaar en winnares van dit eindtoernooi zijn gekwalificeerd voor de Winmau World Masters en mogen deelnemen aan het kwalificatietoernooi voor de Lakeside World Darts Championships.

Zoals gezegd staat er dus het nodige op het spel en daarom is het dan ook leuk om te zien hoe fanatiek er gestreden wordt op de ranking. Ditmaal waren er weer 32 spelers aanwezig, waaronder vijf dames. Deze vijf dames betaalden eenmalig inschrijfgeld en namen zowel deel aan het hoofdtoernooi, als aan een apart knock out damestoernooi waar er voor de nodige ranking punten en prijzengeld werd gespeeld. Deze avond bleek Samantha Raaphorst de sterkste bij de dames, zij versloeg in de finale met 3-1 Sabrina Jongenotter.

In de finale van de verliezersronde zagen we een verrassende finale tussen twee spelers uit de eerste divisie van de Flakkeese competitie. Meervoudig Flakkees Kampioen Tonny Wolfert bleek in deze finale met 4-3 net te sterk voor Lex Tuinenburg. Verliezend halvefinalisten waren Jaap van Splunder en Marco Voss.

Dat de spelvorm 301 dubbel in / dubbel uit een lastige is voor velen, dat bleek al in de poulefase. In de winnaarsronde daarentegen ging het hard tegen hard en zagen we twee eenzijdige halvefinales. Martin Jongejan wist met 5-0 te winnen van Patrick Ziemer en Peter de Bruin versloeg met dezelfde cijfers Marco Flach. In de uiteindelijke finale tussen Jongejan en De Bruin, nam eerstgenoemde een flinke voorsprong van 4-0, maar werkte De Bruin zich terug tot 4-2. Daarna gaf Jongejan niets meer weg en won hij de finale met 6-2 en mag Jongejan zich Zuid-Hollands kampioen 301 dubbel in / dubbel uit noemen.

Er werd mede door de korte spelvorm slechts vijf maal 180 gegooid, waarvan Martin Jongejan er twee wist te raken. Ook de hoogste finish van de dag, 141, kwam uit handen van Martin Jongejan.

Ten onrechte werd eerder vermeld dat iemand niet geschreven had, en daarvoor straf punten gekregen heeft, dat bleek niet terecht en te berusten op een misverstand bij deze hebben we het uit het verslag geschrapt, en zullen de strafpunten verwijderd worden. Onze wel gemeende excuses.

Laatste 16

Nigel Dickhoff – Marco Bontenbal = 4-2

Patrick Ziemer – Gerard van Eck = 4-3

Martin Jongejan – Michael van Dijk = 4-1

Tiemen Voogd – Rene Molendijk = 4-1

Marco Flach – Ruud Elshout = 4-2

Roy Moerenhout – Corne Groeneveld = 4-0

Nigel Lloyd – Peter de Bruin = 0-4

Berry Herks – John Lokken = 4-1

Kwart finale

Nigel Dickhoff – Patrick Ziemer = 3-4

Martin Jongejan – Tiemen Voogd = 4-1

Marco Flach – Roy Moerenhout = 4-3

Peter de Bruin – Berry Herks = 4-1

Halve finale

Patrick Ziemer – Martin Jongejan = 0-5

Marco Flach – Peter de Bruin = 0-5

Finale

Martin Jongejan – Peter de Bruin = 6-2

Voor actuele ranking standen verwijzen we u naar www.dartshopkattestaart.nl

Overzicht van herenranking

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Overzicht damesranking