Richard Veenstra en Mikuru Suzuki de nieuwe Dutch Open Darts kampioenen

Dutch Open 2019 is voorbij. Drie lange dagen lang vormde de Bonte Wever in Assen het decor voor het grootste open dartsevenement ter wereld. Vandaag was de finale dag met na de laatste wedstrijden uit het herentoernooi in de middag de wedstrijden op het podium.

En er werd weer geschiedenis op het Dutch Open podium geschreven. Richard Veenstra schreef geschiedenis door na het in 2006 behalen van de Dutch Open titel deze  na 13 jaar weer terug naar Nederland te halen. in het damestoernooi schreef Mikuru Suzuki uit Japan geschiedenis door als eerste Japanse deze titel te winnen.

Na een zware halve finale tegen de Belg Jeffrey van Egdom die Richard met 2-1 won speelde hij de finale tegen de Schot Ryan Hogarth. Richard leek op een eenvoudige overwinning af te stevenen als hij de eerste set met 3-0 wint. En in set twee bij een  2-2 stand maakt Richard met een 158 finish het tweede set punt. Maar Hogart vocht zich terug en na gemiste matchdarts door Richard in set vier wordt het 2-2.

De beslissende vijfde set weer een goede finish van Richard voor 1-0. Hogarth kan dan nog 1-1 maken maar de volgende twee legs zijn voor Richard Veenstra en is de Dutch Open titel terug in Nederland.

Gemiddelden tijdens deze finale Richard Veenstra 86.40  – Ryan Hogarth 84.54

In de damesfinale speelde Mikuru Suzuki weer net zo relaxed als op het Lakeside podium. Tegenstander Aileen de Graaf kon in deze finale slechts twee legs af snoepen. Mikuru haalde in deze finale een 81.63 gemiddeld tegen Aileen 72.63 en de Japanse was ook erg trefzeker op haar dubbels en triples wat het verschil in deze damesfinale heeft gemaakt.

De finale van het heren koppeltoernooi werd gewonnen door Gino Vos en Berry van Peer die wonnen van Martijn Kleermaker en Justin van Tergouw. Helaasvoor het koppel Kleermaker en Tergouw miste Justin 3 matchdarts kwamen Vos en van Peer terug naar 4-4 en pakten de laatste leg met veel overmacht voor een 5-4 eindstand.

In de damesfinale kreeg het gelegenheidskoppel Lorraine Winstanley en Corrine Hammond geen poot aan de grond tegen de Japanse dames Mikuru Suzuki en Yuriko Yamaguchi. In een best of 7 legs verloren Lorraine en Corrine met 4-0. Met de damestitel dus een dubbelslag voor Suzuki en dat allemaal bij haar debuut op de vloer van het Dutch Open.

Paradarts
Vincent D’hondt heeft zijn titel als Dutch Open Darts-kampioen bij de paradarters met succes verdedigd. In de finale van de tweede editie versloeg hij Matt Doe. De Belg gooide een ijzersterke finale op de tribunebaan van de Dutch Open Darts. Hij stond geen leg af tegen de Engelse opponent.

Foto © Martin van Oostveen – 2019