Daryl Gurney kan zijn optreden in Belfast bijna niet afwachten

Voor de kersverse German Darts Champion, Daryl Gurney duurt deze donderdag te lang omdat hij niet afwachten kan om vanavond voor eigen publiek tegen Rob Cross te spelen.

De tiende speelavond van de PDC Premier League wordt vanavond in de SSE Arena in Belfast gespeeld. Deel twee van deze competitie met nu nog 8 deelnemers want Raymond van Barneveld heeft vorige week het deelnemersveld verlaten.

Het wordt dus een thuiswedstrijd voor Noord Ier Daryl Gurney die in de derde partij van de avond tegen Rob Cross zal spelen. En Gurney geniet nu al bij voorbaat van de gedachte de volle steun van het publiek te krijgen waarmee het geen makkelijke partij voor Cross zal worden.

Maar de avond wordt geopend door Mensur Suljovic en James Wade de nummers 3 en vijf op de Premier League ranking gevolgd door Michael Smith en Peter Wright de nummers 8 en 7 op de ranglijst.

Michael van Gerwen die na Rotterdam weer de koppositie in neemt speelt de slotpartij in Belfast tegen Gerwyn Price. Price die zo een goede start had in de Premier League maar ondertussen 5 plaatsen is gezakt zal in Belfast zeker op zoek gaan naar de overwinning maar dat wordt door de bookmakers niet erg hoog ingeschat.

Maar hoe staat het met Michael van Gerwen die afgelopen weekend, bij het German Darts Championship er direct al na zijn eerste wedstrijd de pijlen kon opbergen?

De indeling voor donderdag aanvang 20:00 uur

Speelweek 10    4 april – Belfast
Pos  Player Player    score
1 Mensur Suljovic James Wade
2 Michael Smith Peter Wright
3 Rob Cross Daryl Gurney
4 Michael van Gerwen Gerwyn Price

 

Foto © Lawrence Lustig – PDC 2019