NDB ranking seizoen is klaar. De kampioenen zijn bekend

Ranking seizoen 2018 – 2019 zit er op na de afsluitende ranking die gisteren, 28 april, in Nijkerk werd gehouden.

Een toernooi dat door de Nederlandse Darts Bond zelf is georganiseerd en er voor de laatste keer gestreden kan worden voor de laatste puntjes en het Nederlands ranking kampioenschap van de diverse categorieën.

Rankingkampioen van de categorie Heren A werd Martijn Kleermaker ondanks het verlies van Kleermaker in de finale van die dag. Deze werd gewonnen door Luc Peters die Martijn met 2-1 in sets wist te kloppen.  Martijn prolongeerde daarmee zijn titel en was in de finale hard op weg naar een 9 darter. Het overzicht van het heren A toernooi vind je hier >>

De titel bij de dames ging naar Aileen de Graaf die in de finale met 5-1 won van Astrid Trouwborst en daarmee haar titel veilig stelde. Uitslagen damestoernooi staan hier >>

Lorenzo Pronk mag zich dit jaar Nederlands ranking kampioen Heren B noemen. Op de laatste dag klopte hij Pedro Heijen met 4-3. In de beslissende leg eindigde Lorenzo met een 122 finish, een waardige afsluiter voor de nieuwe kampioen. Uitslagen Heren B >>

Ook waren er zoals altijd de jeugdtoernooien en kampioen bij de Junioren werd Jurjen van der Velde die op de laatste dag Danny Janssen voorbij ging. Winnaar van het toernooi in Nijkerk werd Luke van der Kwast die Owen Roelofs met 4-2 klopte. Overzicht laatste 32 juniorentoernooi >>

Lerena Rietbergen is Nederlands ranking kampioen geworden bij de meisjes. Lerena won in Nijkerk ook het meisjestoernooi. In de finale stond ze geen leg af aan tegenstander Romy Vermeulen. Lerena was bij de kwartfinale al zeker van haar titel omdat de nummer 2 bij de meisjes, Rosanne van der Velde daar verloor. Laatste 8 meisjes >>

In de derde categorie bij de jeugd, de aspiranten ging de titel naar Pim van Bijnen, maar dat was geen verrassing. Na de vorige ranking was Pim al zeker van de titel en kon dus zonder druk deze dag uitspelen. Hij bereikte dan ook in Nijkerk de finale maar won die niet. Winnaar werd Sydnee de Vries die de vijfde en beslissende leg wist te winnen. Uitslagen laatste 16 aspiranten >>

Rankingtitel voor de Paradarters ging naar Michelovic van Velzen ondanks dat de nummer twee Cliff Ruiter het toernooi in Nijkerk op naam zette was Michelovic niet meer in te halen.

Menno Lammers werd Nederlands rankingkampioen bij de Specials. Hij stond al 1 op de ranking en won gisteren ook nog eens het afsluitende toernooi.

Foto © Martin van Oostveen – Darts4u 2019