De inzet vanavond in Sheffield is voor 6 spelers een plek in de top vier – UPDATES

Speelavond 15 van de PDC Premier League wordt vanavond gespeeld in de FlyDSA Arena in het Engelse Sheffield met als inzet voor 6 spelers een plek in de top vier.

Er zijn met deze avond erbij nog twee avonden te gaan voor de play-off wedstrijden op donderdag 23 mei in Londen. En zes van de in totaal 8 spelers die nog in deze competitie meespelen hebben zicht op een plaats in de top vier.

Deze top vier plaatsen zich voor de play-off wedstrijden en de overige vier vallen af. De 9de deelnemer dit seizoen, Raymond van Barneveld was al op ‘Judgement Night’ in Rotterdam buiten de boot gevallen.

De actuele stand;

Stand Premier League 2019 P W G V LV LT LS PNT
1 Rob Cross 14 9 2 3 88 64 24 20
2 Michael van Gerwen 14 8 3 3 91 61 30 19
3 James Wade 14 6 5 3 89 71 18 17
4 Mensur Suljovic 14 7 3 4 95 89 6 17
5 Daryl Gurney 14 7 2 5 78 76 2 16
6 Gerwyn Price 14 5 5 4 84 83 1 15
7 Michael Smith 14 3 3 8 69 80 -11 9
8 Peter Wright 14 2 5 7 72 92 -20 9
9 Raymond van Barneveld 9 1 2 6 35 57 -22 4

Als we de stand bekijken is te zien dat vanaf plek 6 tot en met 1 alles erg dicht bij elkaar staat en er dus nog van alles mogelijk is. Voor Rob Cross die vanavond Mensur Suljovic treft is een gelijkspel vanavond voldoende om de play-offs veilig te stellen.

Michael van Gerwen op plek 2 speelt vanavond in de laatste partij van de avond tegen Peter Wright en Wright weet al dat er geen play-off voor hem inzet. Hij kan dus zonder last op zijn schouder spelen en bij winst op van Gerwen het nog knap lastig maken voor MvG. Mocht van Gerwen winnen dan is hij met dan nog 1 avond te gaan ook zeker van een optreden in Londen.

Nummer 3 op de Premier League ranking, James Wade treft in Sheffield Michael Smith in de openingspartij van de avond. Ook Smith gaat Londen niet halen en kampt met enorm vorm verlies dus kan deze match een geweldige opsteker voor the Machine worden. Zeker als Suljovic niet van Cross wint.

Spelers op plek 5 en 6, Daryl Gurney en Gerwyn Price treffen elkaar in de derde partij van de avond. Mocht Gurney winnen en Suljovic geen punten halen dan komt hij op plek vier. Mocht Price winnen en Suljovic verliezen dan is de vraag op Price het legs verschil met de Oostenrijker in zijn voordeel kan omzetten. Zo niet dan blijft Mensur vierde.

Het wordt dus nog spannend zo aan de einde van de competitie en zal er na vanavond nog van alles mogelijk zijn als op 16 mei de laatste ronde in Leeds gespeeld wordt.

De indeling en uitslagen van vanavond;

Update 04 – Michael van Gerwen – Peter Wright 8-1

Zonder moeite won Michael van Gerwen deze partij waarin hij na 8 gespeelde legs bij een 7-1 stand 100% op zijn dubbels scoorde. Alleen voor de match dart had  hij 4 pijlen nodig voor 8-1 en een plek in de play-offs.

Alleen moet hij volgende week nog op jacht naar plek 1 van de Premier League een plaats waar hij de afgelopen keren altijd eindigde aan het begin van de play-offs. Alleen als Rob Cross een steekje laat vallen en Michael wint kan daar nog verandering in komen.

Update 03 – Daryl Gurney – Gerwyn Price 7-7

Een wedstrijd waar veel op het spel stond en Gerwyn Price in de beginfase de beste papieren in handen kreeg. Maar de Welshman gaf een voorsprong uit handen en sleepten beiden er uiteindelijk een gelijkspel uit waardoor Mensur Suljovic voorlopig vierde blijft en het volgende week spannend wordt voor de strijd om de vierde plek.

Nog spannender was het slot van de match waarvoor Security op het podium moest komen om de twee kemphanen uit elkaar te halen. Het opstootje ontstond door een onvriendelijke beweging van Gurney bij het handje schudden na de wedstrijd en leek als of dit door de reactie van Price en Gurney daar weer op uit d hand zou lopen.

Update 02 – Mensur Suljovic – Rob Cross  4-8

Door zijn 8-4 nederlaag op Rob Cross mag Mensur Suljovic duimen gaan draaien om de vierde plaats die hij momenteel nog inneemt te kunnen behouden. Daryl Gurney en Gerwyn Price liggen op de loer en komen zo direct in actie. Rob Cross is met zijn overwinning nu zeker van een plek bij de laatste 4 en gaat op 23 mei meedoen met de play-offs. Of hij dat ook al nummer 1 van de Premier League zal doen hangt af van zijn resultaat volgende week en wat van Gerwen zo dadelijk doet.

Update 01- Michael Smith – James Wade 7-7

Wade verspeelt een punt tegen Michael Smith die een mogelijke overwinning op James Wade verspeelde. Smith stond 4-2 voor maar kon de voorsprong niet vasthouden en moest zelfs in de 14de en laatste leg terugkomen van 7-6 achter. Gaat die verloren punt the Machine opbreken? Volgende week weten we het antwoord.

Speelweek 15 Sheffield
Pos  Player Player    score
1 Michael Smith James Wade 7 7
2 Mensur Suljovic Rob Cross 4 8
3 Daryl Gurney Gerwyn Price 7 7
4 Michael van Gerwen Peter Wright

 

Foto © Lawrence Lustig – PDC 2019