Zestiende Premier League avond spannend tot en met de laatste wedstrijd

Komende donderdag 16 mei wordt in Leeds de laatste ronde gespeeld van de Premier League en worden de namen van de 4 spelers bekend die op 23 mei de finale spelen.

En het is, na 15 speelweken, nog best erg spannend zeker om de derde en vierde plaats. Maar ook is het nog niet beslist wie er als eerste eindigen zal omdat tussen de nummer 1 op dit moment, Rob Cross en nummer 2 Michael van Gerwen slechts 1 punt verschil zit.

Michael van Gerwen is sinds 2013 altijd als eerste geëindigd na de competitie en streek dan de bonus van £ 25.000 op. De kans is nu aanwezig dat hij die bonus aan zijn neus voorbij ziet gaan.

De strijd om de derde en vierde plek is nog helemaal open. Gerwyn Price die nu zesde staat met 16 punten opent de avond in Leeds tegen Peter Wright die geen kans meer op de play offs heeft. Price moet winnen en komt dan op 18 punten even veel als James Wade die momenteel derde staat. Wade heeft dan wel een beter leg saldo dan Price en zal Price vierde worden.

Na Price komt Daryl Gurney in actie die vijfde staat met 17 punten. Gurney speelt tegen Michael Smith en bij winst komt de Noord Ier dan op 19 punten en stijgt dan naar de derde plek en Wade naar 4. Bij gelijkspel worden dit dan 18 punten evenveel als Wade en Price ( mits die heeft gewonnen ). En dan is het leg saldo bepalend wie er vierde wordt.

Maar er is nog een kaper op de kust, Mensur Suljovic die momenteel de vierde plek in neemt met 17 punten. Mensur speelt tegen Michael die natuurlijk alles zal doen om deze match te winnen om mogelijk alsnog als eerste te eindigen.

Voor Suljovic het zelfde verhaal als Gurney mocht hij winnen gaat hij naar de derde plek en wordt Gurney vierde mits hij ook wint en Wade, die in de laatste partij van de avond speelt, niet kan winnen van Rob Cross.

Mochten Gurney en Suljovic verliezen dan is Wade voordat hij al gespeeld heeft verzekerd van deelname aan de play offs.

In de laatste partij van de avond dan Rob Cross en James Wade. En Cross mag niet gelijkspelen of verliezen anders raakt hij zijn nummer 1 positie kwijt aan van Gerwen als die van Suljovic gewonnen heeft. Het wordt dus een leuke avond in Leeds waar we eens goed voor gaan zitten.

De indeling voor donderdag 16 mei;

Speelweek 16 Leeds
Pos  Player Player    score
1 Gerwyn Price Peter Wright
2 Daryl Gurney Michael Smith
3 Michael van Gerwen Mensur Suljovic
4 James Wade Rob Cross

 

Foto © Martin van Oostveen – Darts4u 2019