Wie steekt in the O2 de Premier League trofee omhoog? Natuurlijk MvG

De grote vraag voor donderdag 23 mei, als de finaledag van Premier League 2019 wordt gespeeld in the O2 Londen, is welke speler aan het eind van de avond deze trofee omhoog zal steken al winnaar van deze editie.

Wordt het de vijfde keer voor Michael van Gerwen? Als dat zo is evenaart hij tevens het record dat Phil Taylor heeft, 4 keer de titel op rij winnen en is dan nog 1 Premier League overwinning verwijderd van dat andere record van “The Power”, 6 maal de Premier League winnen.

Maar dan moet hij wel eerst tegenstander in de eerste halve finale van de avond, Daryl Gurney, kloppen. Gurney, die voor het eerst in de play-offs heeft bereikt,won deze Premier League al 2 leer van Michael. Met 5-7 in Berlijn tijdens speelweek 7 en met 8-5 in Sheffield op de 14de speelavond.

Toch heeft Michael er vertrouwen in. Omdat het een langer format is ( best of 19 legs ) wordt de druk groter bij Gurney vindt Michael zelf. En zegt Michael ‘ Als ik mijn concentratie vast houden kan, wat voor mij heel belangrijk is, dan zullen we zien wat er gaat gebeuren.

In de tweede halve finale winnaar van de Premier League 2009, James Wade tegen Rob Cross in zijn tweede jaar als spelers van de Premier League play-offs. Voor Wade is het weer de eerste keer na 2013 dat hij de play offs heeft gehaald. Maar dat had hij dit jaar zelf ook wel verwacht en meent zelfs dat omdat hij al zolang een dartsprof is zonder druk kan spelen.

Wade klopte Cross vorige week nog tijdens de laatste speelavond maar vindt dat die match geen waarde kan hebben omdat het geen knock out partij was.

Cross worstelde vorig jaar nog met een blessure maar nu loopt het lekker gezien de prestaties van ‘Voltage’ Vorige week werd hem nog door James Wade £ 25.000 door zijn neus geboord omdat hij door zijn verliespartij de eerste plek van de Premier League kwijt raakte aan Michael van Gerwen. Het spreekt voor zich dat Cross in Londen dubbel gebrand zal zijn om zich te revancheren.

De play-off indeling;

Halve Finale O2 Londen
Pos  Player Player    score
1 Michael van Gerwen Daryl Gurney 10 7
2 Rob Cross James Wade 10 5
Finale
Pos  Player Player    score
1 Michael van Gerwen Rob Cross 11 5

 

Foto © Lawrence Lustig – PDC en Darst4u 2019