Michael van Gerwen flikt het voor de vijfde keer

Donderdagavond 23 mei is het Michael van Gerwen voor de vijfde keer gelukt om de PDC Premier League titel in de wacht te slepen. Dit werd tevens de vierde keer op rij voor Mighty Mike.

In de O2 te Londen gingen 4 spelers gisterenavond van start voor de play off finale na een spannende competitie van 16 weken.

Michael van Gerwen, die als eerste was geëindigd na 16 speelweken, moest het opnemen tegen Daryl Gurney die bij zijn tweede deelname aan de Premier League voor het eerst de play offs wist te halen.

En Gurney had van Gerwen dit jaar in de Premier League competitie al twee keer geklopt en ook in de eerste halve finale wist Gurney in de eerste 12 legs niet van wijken want na 12 legs was de stand nog steeds gelijk, 6-6.

Pas in de 13de en 14de leg wist van Gerwen het verschil te maken en liep uit naar 8-6 om uiteindelijk met 10-7 te finale te halen. Gemiddelden in deze match voor Michael 96.48 dartsgemiddelde en 40% op zijn dubbels. Gurney gooide 94.02 gemiddelde en had 33.33 % op zijn dubbels.

In de tweede halve finale tussen Rob Cross en James Wade won Cross met 10-5 van James Wade die niet goed in de wedstrijd kon komen. Wade klopte vorige week Voltage nog wel en had dus een psychologisch voordeel maar in de wedstrijd speelde the Machine meer tegen zichzelf. Cross noteerde in de tweede halve finale 100.31 gemiddeld en had 43.48% op de dubbels. Wade kwam in de halve finale niet verder dan 91.91 en had 38.46 op de dubbels.

De nummers 1 en 2 van de Premier League competitie dus in de finale, Michael van Gerwen tegen Rob Cross, en de laatste leg in de beginfase als was in de handen van van Gerwen die als een speer van start ging en Cross gelijk al in de eerste leg brak en vervolgens uitliep naar een 5-1 voorsprong.

Zo zou de finale snel afgelopen zijn maar op tijd vond Cross zijn ritme en vocht zich terug naar 5-4 en was zelfs dichtbij 5-5 maar miste 3 darts voor de gelijkmaker. Dat gaf van Gerwen weer vleugels en zo stond het na 12 legs 8-4 voor Mighty Mike. In leg 13 mist Michael dan een dart op de bull voor een 86 finish en komt Cross nog op 8-5 maar daarna krijgt hij geen leg meer mee van van Gerwen die met 11-5 zijn vijfde titel weet te winnen en daarmee £250.000 opstrijkt.

Gemiddelden in de finale; Michael 103.36 dartgemiddelde en 45.83 % op de dubbels. Cross gooide 100.98 met 3 darts en had 31.25% op zijn dubbels.

 

Foto: © Lawrence Lustig – PDC 2019