Singapore en Zuid Afrika sensationeel door naar tweede ronde World Cup of Darts – UPDATE dag 2

De openingsavond van World Cup of Darts 2019 heeft donderdagavond twee wel zeer verrassende uitslagen opgeleverd. Zowel Singapore als Zuid Afrika wonnen namelijk van een geplaatst team.

Zuid Afrika met Devon Petersen en Vernon Bouwens klopten het als zesde geplaatste team van Noord Ierland met 5-4. Een flinke domper voor Daryl Gurney en Brendan Dolan die in de beslissende leg de kous op de kop kregen.

En later op de avond won routinier en oudste speler van het toernooi,Paul Lim, met Harith Lim met 5-3 van het als derde geplaatste Wales met Gerwyn Price en Jonny Clayton in de gelederen.

Schotland met Peter Wright en terug van weggeweest, Gary Anderson won zeer overtuigend van Denemarken en onze Zuiderburen, Kim Huybrechts en Dimitri Van den Bergh, team België waren te sterk voor team Hongkong.

Ook team Duitsland met Max Hopp en Martin Schindler haalde vrij eenvoudig de tweede ronde door Hongarije met 5-1 te kloppen.

Alle uitslagen van donderdag 6 juni;

Eerste sessie
Pos  Player Player        score
1 Gibraltar Japan 4 5
2 Noord Ierland Zuid Afrika 4 5
3 Nieuw Zeeland Litouwen 5 1
4 België Hongkong 5 1
5 Brazilië Zweden 1 5
6 Wales Singapore 3 5
7 Hongarije Duitsland 1 5
8 Schotland Denemarken 5 0

Vanavond deel twee van de eerste ronde met in de slotwedstrijd team Nederland met Michael van Gerwen en Jermaine Wattimena. Jermaine debuteert op dit podium en moet het met Michael vanavond uitvechten tegen de Spanjaarden Cristo Reyes en Toni Alcinas.

Ook komen de Engelsen vanavond in actie. Rob Cross en Michael Smith spelen tegen team Filipijnen. Engeland en Nederland zitten in het zelfde gedeelte van het speelschema en kunnen elkaar, als ze blijven winnen, in de halve finale tegenkomen.

De indeling voor vrijdagavond 7 juni – aanvang 19:00 uur;

Tweede sessie
Pos  Player Player        score
1 China Verenigde Staten 1 5
2 Italië Canada 3 5
3 Polen Tsjechië 5 2
4 Republiek Ierland Griekenland 5 1
5 Engeland Fillipijnen 5 1
6 Oostenrijk Rusland 5 3
7 Australië Finland 5 4
8 Nederland Spanje 5 0

 

Foto © Stefan Strassenberg – PDC Europe – 2019