World Cup of Darts finale is Schotland – Rep. Ierland

Een 5-0 overwinning op Spanje in de eerste ronde en met 2-0 winnen van Polen zteen team Nederland op het goede spoor voor het binnenhalen van de vijfde World Cup of Darts titel.

Zeker nu ook een favoriet voor de titel, team Engeland het deelnemersveld verlaten heeft na een 2-0 nederlaag op het team van Republiek Ierland. In twee singles werd deze partij gewonnen door Steve Lennon en William O’Connor en is de kans groot dat Michael van Gerwen en Jermaine Wattimena deze twee Ieren vandaag in de halve finale tegen komen.

Maar ook het als tweede geplaatste team Schotland zit nog in de race en maakte ook op de tweede dag van de BetVictor World Cup of Darts indruk. Zeker Gary Anderson die na maanden niet te hebben gespeeld met 4-0 Magnus Caris van Zweden klopte. Dat werd dan ook de laatste match voor Caris die na dit toernooi stopt met actief darten.

Alle wedstrijden op die van Zuid Afrika tegen Nieuw Zeeland waren al na 2 singles beslist, maar bij Zuid Afrika tegen Nieuw Zeeland moest de koppel wedstrijd de beslissing brengen. Cody Harris en Haupai Puha wonnen deze match met 4-2 van Devon Petersen en Vernon Bouwers en komen de Nieuw Zeelanders vandaag als eerste partij van de dag in actie tegen Japan.

Daarna spelen de Schotten tegen België. Huybrechts en Van den Bergh klopten gisteren met overmacht Martin Schindler en Max Hopp.

In de derde partij komen Republiek Ierland en Oostenrijk in actie en Canada tegen Nederland is de afsluiter van de middagsessie. Vanavond de laatste twee ronden, de halve finales en finale en is het nieuwe World Cup of Darts kampioensteam bekend.

Tot en met de halve finales is het format eerst twee singles en mocht het nodig zijn als de stand gelijk is een koppelwedstrijd. In de finale eerst twee singles en dan een koppelwedstrijd. Mocht een team dan al 3 punten hebben dan is dat team winnaar zo niet dan maximaal weer twee singles maar dan nu de spelers tegen elkaar die nog elkaar nog niet troffen in deze wedstrijd. Zodra er een team 3 punten heeft is de match gespeeld.

Alle uitslagen van de tot nu toe gespeelde wedstrijden;

Eerste ronde
Pos  Player Player        score
1 Engeland (1) Fillipijnen 5 1
2 Republiek Ierland Griekenland 5 1
3 Oostenrijk (8) Rusland 5 3
4 China Verenigde Staten 1 5
5 Australië (5) Finland 5 4
6 Italië Canada 3 5
7 Nederland (4) Spanje 5 0
8 Polen Tsjechië 5 2
9 Schotland (2) Denemarken 5 0
10 Brazilië Zweden 1 5
11 België (7) Hongkong 5 1
12 Hongarije Duitsland 1 5
13 Noord Ierland (6) Zuid Afrika 4 5
14 Nieuw Zeeland Litouwen 5 1
15 Wales (3) Singapore 3 5
16 Gibraltar Japan 4 5
 Laatste 16
Pos  Player Player        score
1 Engeland (1) Republiek Ierland 0 2
2 Oostenrijk (8) Verenigde Staten 2 0
3 Australië (5) Canada 0 2
4 Nederland (4) Polen 2 0
5 Schotland (2) Zweden 2 0
6 België (7) Duitsland 2 0
7 Zuid Afrika Nieuw Zeeland 1 2
8 Singapore Japan 0 2
 Laatste 8
Pos  Player Player        score
1 Republiek Ierland Oostenrijk (8) 2 1
2 Canada Nederland (4) 1 2
3 Schotland (2) België (7) 2 0
4 Nieuw Zeeland Japan 0 2
 Halve finale
Pos  Player Player        score
1 Republiek Ierland Nederland (4) 2 1
2 Schotland (2) Japan 2 0
 Finale
Pos  Player Player         score
1 Republiek Ierland Schotland (2) 1 3

 

Foto © Stefan Strassenberg – PDC Europe 2019