Finale dag Dafabet US Darts Masters – Titel voor Nathan Aspinall

De laatste dag is aangebroken van de Dafabet Us Masters gehouden in Las Vegas. Alleen de PDC toppers zijn nog over maar het had weinig gescheeld en was het allemaal anders gelopen.

Alleen Rob Cross (foto) wist met een ‘white wash’ Leonard Gates uit te schakelen. Verder bereikten Nathan Aspinall en Daryl Gurney eenvoudig de kwartfinale met respectievelijk een 6-2 overwinning op Shawn Brenneman en 6-1 overwinning op de later die avond nieuwe North American Champion Danny Baggish.

Maar vijf PDC spelers moesten toch flink aan de bak om het vege lijf te redden. Gerwyn Price had het lastig tegen Gary Mawson en ook Michael Smith, mede door flink wat bouncers,  had zijn handen vol aan Jim Long.

Titelverdiger Gary Anderson kreeg toch meer tegenstand dan verwacht van Elliot Milk en ook Michael van Gerwen die de match met een 180 opende en zelfs 3-0 voor kwam won moeizaam met 6-4 van Darin Young.

Peter Wright ging met de hakken over de sloot verder na zijn partij tegen Jeff Smith. Het ging tot en met de 10de leg gelijk op maar in de beslissende leg kon Wright door twee keer een 60 score van Smith het verschil maken en won de laatste leg met een 15 darter.

Misschien dat het allemaal iets minder was omdat de schrik in de benen zat want aan het begin van de woestijn waarin Las Vegas ligt was in het begin van de dag een aardbeving met een kracht van 6.4 op de schaal van Richter. Alhoewel de bron ruim 200 kilometer verderop lag was de beving ook in het spelers hotel te voelen.

Sommige toeschouwers in de zaal hadden zelfs een bordje geschreven als geruststelling voor familie of kennissen ‘I survived an earthquake’

Vandaag de laatste 3 ronden, kwartfinales, halve finales en finale die volgens de indeling van het wedstrijdsheet na loting wordt afgewerkt.

Het wedstrijdsheet;

 Eerste ronde
Pos  Player Player        score
1 Michael van Gerwen (1) Darin Young 6 4
2 Michael Smith Jim Long 6 4
3 Gary Anderson (4) Elliot Milk 6 4
4 Gerwyn Price Gary Mawson 6 4
5 Rob Cross (2) Leonard Gates 6 0
6 Nathan Aspinall Sawn Brenneman 6 2
7 Daryl Gurney (3) Daniel Baggish 6 1
8 Peter Wright Jeff Smith 6 5
 Laatste 8
Pos  Player Player        score
1 Michael van Gerwen (1) Michael Smith 6 8
2 Gary Anderson (4) Gerwyn Price 6 8
3 Rob Cross (2) Nathan Aspinall 5 8
4 Daryl Gurney (3) Peter Wright 6 8
 Halve finale
Pos  Player Player        score
1 Michael Smith Gerwyn Price 8 4
2 Nathan Aspinall Peter Wright 8 7
 Finale
Pos  Player Player        score
1 Michael Smith Nathan Aspinall 4 8

Foto © Lucas Peltier – PDC 2019