Betfred World Matchplay loting pakt niet gunstig uit voor van Gerwen

De loting voor de Betfred World Matchplay die vandaag heeft plaatsgevonden is nu niet echt gunstig uit de bus gekomen voor Michael van Gerwen.

Michael die al 3 jaar tevergeefs probeert zijn derde World Matchplay titel in Blackpool te bemachtigen zal op zijn weg naar de finale een paar pittige tegenstanders moeten overwinnen om als kampioen uit de bus te komen.

In de eerste ronde treft Michael dartsroutinier Steve Beaton en bij winst in de tweede ronde wacht hem dan of Adrian Lewis of Glen Durrant. Als alles dan goed loopt treft hij in de kwartfinale of James Wade of Jeffrey de Zwaan, of Mensur Suljovic of Jermaine Wattimena.

Verder zitten in zijn sheet gedeelte nog Michael Smith die in de eerste ronde Jamie Hughes treft en Dave Chisnall die tegen Max Hopp uitkomt in de eerste ronde. Titelverdediger Gary Anderson zit ook in het zelfde gedeelte van het sheet en Gary speelt in de ronde tegen Danny  Noppert.

De laatste 2 spelers in het zelfde gedeelte als van Gerwen zijn de kersverse US Darts Master Nathan Aspinall die tegen King speelt.

Het wordt dus een zware dobber voor van Gerwen die de laatste tijd toch al niet in zijn beste vorm steekt.

De laatste van de in totaal 5 Nederlanders in dit deelnemersveld, Vincent van der Voort zit in de onderste helft van het sheet en speelt in de eerste ronde tegen de als 6de geplaatste Peter Wright.

Het toernooi in de Winter Gardens te Blackpool begint 20 juli met de finale op 28 juli. De volgorde van spelen zal binnenkort worden bekend gemaakt.

De volledige loting;

Eerste ronde
Pos  Player Player       score
1 Michael van Gerwen (1) Steve Beaton
2 Adrian Lewis (16) Glen Durrant
3 James Wade (8) Jeffrey de Zwaan
4 Mensur Suljovic (9) Jermaine Wattimena
5 Michael Smith (5) Jamie Hughes
6 Dave Chisnall (12) Max Hopp
7 Gary Anderson (4) Danny Noppert
8 Nathan Aspinall (13) Mervyn King
9 Rob Cross (2) Chris Dobey
10 Darren Webster (15) Krzysztof Ratajski
11 Gerwyn Price (7) Stephen Bunting
12 Ian White (10) Joe Cullen
13 Peter Wright (6) Vincent van der Voort
14 Simon Whitlock (11) John Henderson
15 Daryl Gurney (3) Ricky Evans
16 Jonny Clayton (14) Keegan Brown

Foto © Lawrence Lustig – PDC 2019