Eerste Open Achterhoeks Darts Kampioenschap, te gek voor woorden

Op de eerste dag van de Zwarte Cross nabij het Achterhoekse dorp Lievelde was er in de grote tent op het immens grote festival een primeur voor dit spektakel waar in een paar dagen tijd ruim 200.000 bezoekers komen feesten.

Op donderdag 18 juni, de dag dat alleen de campinggasten toegang tot het terrein hebben werd namelijk in megatent op het terrein het eerste Open Achterhoeks Darts Kampioenschap gehouden. Ongeveer 10.000 festival gangers zagen een finale met  Raymond van Barneveld en Michael van Gerwen die onder toezicht van ‘the Voice’ Russ Bray om deze titel streden.

Maar het zal de Zwarte Cross niet zijn als dit kampioenschap niet een paar hilarische verrassingen in petto zou hebben.

De eerste leg werd dan ook geopend door de mascotte van de Zwarte Cross, tante Rikie die het presteerde om de eerste 3 pijlen ruim buiten het bord te gooien en zelfs Russ Bray zijn lachen niet meer houden kon.

Daarna werd er even serieus gedart tot na de break. Tijdens die break vlogen er een aantal stuntrijders met hun motor over het podium en dat had zo zijn bedoeling. Raymond en van Gerwen kwamen na die break namelijk terug met een motorhelm op het hoofd en zo werd de volgende set gespeeld.

En met helm gooide Raymond toch nog een 11 darter en kreeg van zijn manager Jacco van Bodegom de tip die helm in het vervolg maar altijd te dragen

Na die set ging men nog een stapje verder. De heren speelde de set met twee donker gekleurde skibrillen wat ook weer de nodige ludieke momenten opleverde. Michael van Gerwen was uiteindelijk na vier sets de beste van dit kolderieke spel en kan de titel van Eerste Open Achterhoeks Darts Kampioen op zijn palmares bijschrijven.