World Masters verhuist naar Circus Tavern in Purfleet

Via een bericht of de website van de BDO is vandaag bekend gemaakt dat de World Masters en de play offs voor de BDO World Professional Darts Championship die komend najaar gehouden worden nieuwe locaties hebben.

De BDO heeft namelijk een 3-jarig contract gesloten met de Circus Tavern in Purfleet, een voorstad van Londen en de Gray’s Civic Hall, zo een kleine 18 minuten verwijderd van de Circus Tavern.

Bij velen gaat er een lichtje branden want was de Circus Tavern eerder niet het onderkomen van de PDC voor hun WK. Precies dat was zo. Maar vanaf oktober wordt nu de Gray’s Civic Hall het onderkomen voor de eerste ronden van de World Masters.

De One80 L-stile World Masters wordt ook gespeeld volgens het oude format waarin zowel de geplaatste spelers als overigen direct vanaf de vloer beginnen. Zo wordt het weer een spannend toernooi met in de aanloop naar de finaledag interessante wedstrijden op de vloer.

Ook worden de diverse toernooien op verschillende dagen gehouden. De heren beginnen op woensdag 23 oktober aan het toernooi en spelen op die dag tot aan de laatste 32. De dames spelen dan donderdag en zij gaan door tot aan de laatste 8.

De jeugd speelt eveneens op donderdag waar ze niet alleen de World Masters spelen maar de ook het kwalificatietoernooi voor de Yout World Professional Darts Championship. Zowel de jongens als meisjes spelen hun toernooien tot aan de finale.

Vrijdag 25 oktober beginnen dan de podium wedstrijden in de Circus Tavern die live worden uitgezonden door Eurosport.

Nog een nieuw aspect aan dit toernooi in inschrijfgeld. Heren en dames die aan de World Masters meedoen moeten £ 20.= inschrijfgeld betalen de jeugd betaald £ 10.=. Betalingen moeten worden voldaan via www.bdoentry.com maar we nemen toch aan dat deelnemers aan de World Masters hun info via de bond zullen ontvangen.

Vanaf 2 augustus kan men kaarten bestellen om de finales in de Circus Tavern te volgen. Kosten zijn £ 15,= voor een enkele sessie en £ 25.= voor de gehele dag. Daarbij komen nog boekingskosten van de Circus Tavern Box Office te vinden op www.circustavern.org

Of koop gewoon op de dag zelf zonder extra kosten de kaarten aan de zaal