Om Melbourne titel te verdedigen moet Peter Wright gelijk flink aan de bak – updates

In de reeks World Series of Darts bezoekt de PDC aankomende vrijdag en zaterdag Melbourne voor de derde editie van de Melbourne Darts Master met onder de deelnemers titelverdediger Peter Wright.

Maar om zijn titel te verdedigen en te behouden moet ‘Snakebite’ in de eerste ronde al gelijk flink aan de bak. Door loting is de als eerste geplaatste Wright gekoppeld aan Corey Cadby die voor eigen publiek dit keer toch meer wil laten zien dan vorige week in Brisbane. Daar ging hij met 6-1 onderuit tegen Gary Anderson en zal dus dubbel gemotiveerd aan ‘the oche’ komen.

Twee Nederlanders onder de 16 deelnemers, Raymond van Barneveld en Michael van Gerwen. Raymond treft in Melbourne opnieuw Hauai Puha die hij afgelopen weekend nog met 6-2 klopte en kan bij winst een partij spelen tegen of Peter Wright of Corey Cadbey.

Michael van Gerwen, als vierde geplaatst speelt tegen Tim Pusey en kan indien hij deze partij wint een treffen tegemoet zien met Gary Anderson of James Bailey die tegen elkaar uitkomen.

Verrassende winnaar van het toernooi in Brisbane, Damon Heta, heeft in Melbourne ook in de eerste ronde weer James Wade geloot. Wade verloor die partij in Brisbane met 6-5  en gaat dit in Melbourne zeker proberen recht te zetten.

Runner uo van vorige week, Rob Cross treft Robbie King die zijn tv debuut maakt in Melbourne en de als 3de geplaatste Daryl Gurney speelt tegen Kyle Anderson die vorige week nog met de hakken over de sloot van Peter Wright won.

Somon Whitlock, die vrijdag de eer heeft het toernooi te openen treft landgenoot Mick Lacey en speelt als hij wint in de tweede ronde tegen of Gurney of Kyle Anderson.

In de eerste ronde speelt men weer best of 11 legs en vanaf de laatste 8 best of 15 legs.

De loting:

Eerste ronde
Pos  Player Player        score
1 Peter Wright (1) Corey Cadby 6 4
2 Raymond van Barneveld Haupai Puha 6 1
3 Michael van Gerwen (4) Tim Pusey 6 2
4 Gary Anderson James Bailey 6 0
5 Rob Cross (2) Robbie King 6 2
6 James Wade Damon Heta 6 1
7 Daryl Gurney (3) Kyle Anderson 6 3
8 Simon Whitlock Mick Lacey 6 3

Speelvolgorde vrijdag 16 augustus:

 ronde 1
Pos  Player Player        score
1 Simon Whitlock Mick Lacey 6 3
2 Raymond van Barneveld Haupai Puha 6 1
3 Daryl Gurney (3) Kyle Anderson 6 3
4 Gary Anderson James Bailey 6 0
5 Peter Wright (1) Corey Cadby 6 4
6 James Wade Damon Heta 6 1
7 Michael van Gerwen (4) Tim Pusey 6 2
8 Rob Cross (2) Robbie King 6 2

Foto: © PDC – 2019